Clicky

Korfbalseizoen 2019/2020 gaat van start

Copyright Omroep Zuidplas
Zaterdag 7 september gaat het nieuwe korfbalseizoen van start! De selectie van CKV Nieuwerkerk trapt af met thuiswedstrijden op de Kleine Vink tegen de selectie van BEP uit Purmerend.
Een relatief onbekende tegenstander voor de blauw zwarte formaties. De afgelopen weken heeft de selectie zich voorbereid op het nieuwe seizoen met onder meer een geslaagd trainingsweekend in de achtertuin van coach Jan van Essen. Ook werden er
diverse oefenwedstrijden buitenshuis gespeeld in verband met de legionella bacterie op de Kleine Vink. Zaterdag dus aan de slag op eigen veld! Om 14:00u het vernieuwde Nieuwerkerk 2 en daarna om 15.30u Nieuwerkerk 1.
 
De selectie van CKV Nieuwerkerk heeft afgelopen zomer van een aantal gewaardeerde krachten afscheid genomen. Daar  tegenover staat de komst van nieuwe spelers. Bij de dames Nika Fricova (WION), Nikita Ephraim (HKV), Melissa v.d. Velde (Nieuwerkerk A1), Marlise Voordendag en Jorieke Bolomey (Nieuwerkerk 3). Bij de mannen zijn Bart Huijser en Wouter Wilhelm overgekomen uit de A1. Maik Hoogendoorn maakte de stap van Korbis en van Oranje Wit kwam Jop Brouwer.
 
Daarnaast is Nieuwerkerk natuurlijk nog steeds heel blij en trots dat het voltallige eerste team van afgelopen seizoen bij elkaar is gebleven.
 
Nieuwerkerk 1 speelt zaterdagmiddag op de Kleine Vink tegen BEP uit Purmerend. Het door Knaap, Hess, Blok en Alfa gesponsorde team kan niet wachten om te starten met het nieuwe seizoen. Ook het publiek is nieuwsgierig.
 
Zijn er nieuwelingen die een plek hebben weten te bemachtigen in het team van coaches Leon Simons en Jan van Essen? Hebben Nathan Marck en Lotte Dingjan hun sterk stijgende lijn van de tweede helft van de veldcompetitie door kunnen zetten? Kan CKV eindelijk op het veld ook de stap naar de Hoofdklasse maken? Nieuwerkerk 1 heeft er wel de ploeg voor, maar het is
altijd afwachten hoe een competitie verloopt.
 
Zeker in een poule met veel nieuwe tegenstanders. Nieuwerkerk speelt dit veldseizoen tegen KVS Scheveningen, Vriendenschaar Hardinxveld, Velocitas Leiderdorp, Unitas Harderwijk, OVVO Maarssen, GKV Gorinchem en dus BEP.