Clicky

CKV Nieuwerkerk start seizoen met 17-10 zege op BEP

Copyright Omroep Zuidplas

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is het nieuwe seizoen begonnen met een 17-10 zege op BEP uit Purmerend. 

Na een 7-5 ruststand liep Nieuwerkerk in de tweede helft al snel uit naar 12-5 en besliste daarmee de wedstrijd. De weersomstandigheden waren niet optimaal. Er kwam af en toe een enorme stortbui over de velden van de Kleine Vink. Dat was voor zowel de spelers als het publiek natuurlijk geen pretje. Het leidde er ook toe dat Nieuwerkerk onvoldoende in staat was om het krachtsverschil, dat er zeker was met BEP, uit te drukken in de score. Daarvoor was Nieuwerkerk ook niet secuur genoeg in de afwerking en vaak te slordig in de passing. Verdedigend stond het als een huis en BEP scoorde in de tweede helft ruim een kwartier niet. Het gaat er in zo'n eerste wedstrijd om dat je wint en dat deed Nieuwerkerk uiteindelijk met een zakelijke 17-10 zege.

Een luxeprobleem voor coaches Leon Simons en Jan van Essen. De trainers van Nieuwerkerk kunnen putten uit een kwalitatief sterke selectie. Zeker bij de mannen is de concurrentie enorm. Zaterdag 1 nieuw gezicht in de basis. De van Oranje Wit overgekomen Jop Brouwer maakte zijn debuut voor Nieuwerkerk. Nog niet alles lukte bij Brouwer maar hij liet zien over enorm veel kwaliteiten te beschikken en veel meer te zijn dan alleen een spits. Hij sprong vaak boven iedereen en alles uit en bezorgde zijn vak daarmee veel kansen in de korfzone. Helaas werd het merendeel van die kansen gemist.

Nieuwerkerk begon slordig aan de wedstrijd. De eerste pass ging al over de achterlijn en de aanvallen die volgde lieten zich kenmerken door plaatsfouten en weinig schoten. Uiteindelijk wist Stuurstraat toch twee keer de korf te vinden en zo Nieuwerkerk op 2-0 te zetten. Daarna kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Nieuwerkerk was duidelijk beter dan BEP maar omdat de afronding niet best was kon BEP in de buurt blijven. Lange tijd stond het 5-3. Bij die stand de eerste flinke hoosbui.

Helemaal doorweekt verlangden de spelers naar de rust. Kort voor rust leek BEP de ruststand op 6-5 te bepalen maar met een prima goal tekende captain Koen Collee voor de 7-5.

Kort na rust was duidelijk dat Nieuwerkerk de wedstrijd snel wilde beslissen. Verdedigend nog wat meer druk erop en BEP kwam bijna 20 minuten niet meer tot scoren. Aanvallend ging het na rust snel. Via veel verschillende doelpuntenmakers stond het al snel 12-5 en was de wedstrijd beslist. Daarna kakte het helaas weer in.

In de slotfase konden beide teams nog wat goals maken. Nieuwerkerk wisselde nog wat door en bij de heren kwamen alle invallers tot scoren. Eindstand 17-10. Zakelijk overwinning. De potentie is zichtbaar, maar de topvorm is er nog niet. Dat geeft ook niets.

Volgende week uit naar OVVO in Maarssen. OVVO won zelf met 18-22 bij GKV en kende daarmee ook een prima start. Ook KVS begon goed en won thuis met 22-13 van Velocitas. Unitas won uit bij Vriendenschaar met 13-15.