Clicky

Koninklijke Onderscheiding voor Ton Starink van Korfbalvereniging Trekvogels tijdens jubileumfeest

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 7 september is de heer Ton Starink uit Capelle aan den IJssel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Loco-burgemeester Harriët Westerdijk reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de korfbalvereniging Trekvogels.

Op het jubileumfeest werd stilgestaan bij het vrijwilligers- en bestuurswerk dat Ton Starink al meer dan 35 jaar voor de vereniging verricht.

Ton komt uit een korfbalfamilie. Zijn opa, Gerrit Starink was in 1919 betrokken bij de oprichting van Trekvogels. De zoon van Gerrit, Ab Starink,  heeft 40 jaar in het bestuur van de vereniging  gezeten. Ton heeft zich ingezet als speler, trainer en leider en heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed. Zo was hij secretaris, penningmeester, lid van propagandacommissie,  lid van de oud papier commissie, wedstrijdsecretaris, lid van de sponsorcommissie en deed hij de begeleiding van het paas- of pinksterkamp.

Vanwege zijn verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en heeft loco-burgemeester Westerdijk hem de versierselen die behoren bij deze Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Foto's: Jan Kok