Clicky

VV Capelle neemt drie punten mee uit Veen

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft in Veen tegen Achilles Veen uiteindelijk met 1-2 de drie punten binnen gehaald, maar er mag rustig van een gelukkige overwinning worden gesproken.

Grote delen van de wedstrijd, maar vooral in de 2e helft was de club uit Veen heer en meester en belegerde het Capelle doel. Op één of andere manier werd er in de 2e helft niet meer gescoord, zodat de 1-2 ruststand ook de uiteindelijke eindstand bleek te zijn.

Zonder Jami Jamliens met Lars van den Wijngaard in zijn plaats achterin en Jelle Pollemans speelde rechtsback en had vooral aanvankelijk moeite met de snelle en behendige linker aanvaller van Veen. Lars van der Wijngaard speelde een goede wedstrijd.

Zoals verwacht trok Veen direct ten strijde en Capelle had moeite om onder de druk vandaan te komen. Enkele kleine kansjes leverde niet echt gevaar op voor keeper Massimo van Ewijk. In de 13e minuut was het plotseling raak aan de andere kant. Rutger de Bos onderschepte de bal op de middenlijn, speelde zich vrij en stoomde op naar de zestien. Een prima pass volgde op Josehp Concalves en deze schoot prima en beheerst de 0-1 binnen.

Veen trok weer ten aanval maar enkele corners en ook een vrije trap, die gered werd door de Capelle keeper leverde niets op. Veen bleef gevaarlijk, maar de bal wilde er voor hen maar niet in. In de 32e minuut was het de ploeg, die het minst recht had op een doelpunt, die toch weer scoorde. Een half mislukt schot kwam terecht bij Kevin van la Parra, die beheerst de 0-2 binnen schoot. Er volgden enkele hachelijke momenten voor het Capelle doel, toen ook keeper van Ewijk wat onzeker acteerde, maar de rust leek met 0-2 te worden gehaald. Nadat in de 39e minuut Julian Agatowski de bal net naast had geschoten kreeg Veen toch loon naar werken, maar kreeg daarbij wel hulp van Capelle. De voorzet werd er in de 43e minuut niet uitgehaald en onoplettendheid achterin gaf een aanvaller een vrije kans, die hij nu wel verzilverde. Een domper voor Capelle en Veen putte zichtbaar moed uit dit doelpunt.

De tweede helft begon met een fel aanvallend Achilles Veen en Joseph Goncalves was geblesseerd achter gebleven in de kleedkamer en werd vervangen door Jessie Oostrum. Achilles Veen was vrijwel de gehele 2e helft in de aanval en kreeg vele corners, soms wel drie op een rij en Capelle slaagde er bijna niet meer in om de bal in de ploeg te houden. Enkele kansrijke spaarzame counters werden helaas ook niet benut door of te gehaast of te onoplettend te acteren en de vrije man niet te benutten. Ook het laatste kwartier was het alle hens aan dek en af en toe oogde Capelle en ook keeper van Ewijk zich niet van een zekere kant. Keer op keer loste de keeper de bal of greep weifelend in, zodat er kansen ontstonden. De paal hielp Capelle ook nog een keer en tien minuten voor tijd kwam Luuk Kraaijveld de vermoeide Justin van Mullem vervangen.

Aangezien Achilles Veen alle risico’s nam kreeg Capelle de laatste 5 minuten nog enkele kansjes, maar Oostrum en ook van La Parra waren niet koelbloedig genoeg. In de 90e minuut leek de 1-3 dan toch nog op het bord te komen Luuk Kraaijeveld ging op snelheid door, de ingevallen Eric Jansen wachtte alleen voor de keeper op zijn voorzet, maar Luuk probeerde zelf te scoren, maar de bal ging over de verre hoek achter. Achilles Veen bleef in de race voor een gelijkspel, maar Capelle bleef met kunst en vliegwerk overeind en na 95 minuten was de buit binnen en werd de 2e zege van dit seizoen behaald.

Volgende week de zware uit wedstrijd tegen Jodan Boys in Gouda, een ploeg waar vorig jaar twee maal tegen werd gelijk gespeeld en voor de beker in Gouda van werd verloren.