Clicky

VV Nieuwerkerk wint ook tweede bekerwedstrijd

Copyright Omroep Zuidplas

Ook de tweede bekerwedstrijd wordt gewonnen. Gouderak wordt met 4-1 geklopt. Direct na afloop van de wedstrijd sprak René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten.

Op vijf plaatsen was het team gewijzigd t.o.v. het startelftal vorige week tegen Woerden. De. bekercompetitie wordt door veel ploegen gezien als een verlenging van de oefencampagne en voorbereiding op de competitie.

De basiself worden deze wedstrijden gevormd. Dus krijgt iedereen een kans, ook bij Nieuwerkerk. Nieuwerkerk overrompelt Gouderak vanaf het begin en al na drie minuten levert dat succes op: een corner van Rick Kramer wordt door Bart Slob binnen gekopt: 1-0. Het had toen al 1-0 moeten staan maar het vizier stond nog niet scherp. Na 10 minuten zakt de wedstrijd weg. Het lijkt wel of Nieuwerkerk zich aanpast aan het niveau van de tegenstander. Veel gebeurt er niet voor beide doelen. In 19e minuut is er een grote kans voor Gouderak, maar het schot van de spits wordt door Sander Hoffmann tot corner verwerkt. Pas in de 31e minuut weer iets opwindends, Nieuwerkerk komt via Wayne van den Burg op 2-0. Hij lobt de bal over de Gouderakse goalie in het lege doel.

Lang genieten is er niet bij, want een minuut later maakt Gouderak de aansluitingstreffer na een enorme fout achterin bij Nieuwerkerk. Laks ingrijpen van de defensie wordt gelijk afgestraft: 2-1. Vlak voor rust schiet een aanvaller van Gouderak net over. Een toevallig schot had zomaar de 2-2 kunnen betekenen. Rust 2-1.

Aan het begin van de tweede helft komt Rick van der Kreke voor Wayne van den Burg binnen de lijnen. Na tien minuten in de tweede helft geeft de invaller de bal van rechts voor het doel en daar kopt Mike Jansen de bal binnen: 3-1. Vier minuten later wordt het 4-1 als Mike Jansen na een waar foutenfestival achterin bij Gouderak bij de tweede paal hard inschiet. Ron Luijten brengt dan Shane van den Engel binnen de lijnen voor Rick Kramer en vijf minuten later maakt Kevin Kamerbeek zijn opwachting voor Bart Snoeck. Veel verandert dit niet aan het spelbeeld,

Nieuwerkerk is oppermachtig, maar dat volgt niet uit de score. Twee doelpunten afgekeurd voor vermeend buitenspel en een bal op de lat van Rick van der Kreke, verder komt de ploeg van Ron Luijten niet. Nieuwerkerk is bijna zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Voor Ron Luijten vandaag een belangrijke leerdag. Hij heeft nu bijna alle spelers aan het werk gezien en zal zijn keuze voor de basiselftal kunnen gaan maken. Vandaag in de wedstrijd tegen Gouderak zijn er zeker spelers door de mand gevallen, hen wacht dan waarschijnlijk een plaats op de bank naast Ron en af en toe een invalbeurt.

Volgende week wacht om twee uur op sportpark Dorrestein Ommoord als tegenstander. Dan zal ook meer duidelijk zijn welke spelers de voorkeur krijgen en hoe het basiselftal voor de competitie er uit zal zien.

Beluister hier het interview direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten: