Clicky

Groeneweg en SVS houden elkaar in evenwicht

Copyright Omroep Zuidplas

Groeneweg en SVS hielden elkaar dinsdagavond in evenwicht. Op sportpark Van 't Verlaat speelden de Zevenhuizenaren en Capellenaren in een vriendschappelijk duel met 2-2 gelijk.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Freek Hoogeveen namens Groeneweg de uitgelezen kans op de 1-0. Oog-in-oog met de SVS-doelman schoot de aanvallende middenvelder op de vuisten van diezelfde keeper. Na 38 minuten opende Jonathan Linger de score uit de counter voor SVS. Op aangeven van Shamar Berggraaf schoot de Capelse aanvaller in de verre hoek raak.

Nu rust repareerde Groeneweg de schade. Kai Leentfaar werd de diepte in gestuurd door Coen Hoogeveen. De één op één rondde hij koeltjes af. Vijf minuten later schoot Leentfaar een voorzet van Jos-Pieter Hordijk kiezelhard in de linkerbovenhoek voor de 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd trok Raymond Lingen de score gelijk. Na een knappe individuele van Jonathan Linger schoot de SVS-spits uit de draai hard raak.

Meerdere tacktieken

Trainer René van Beek toonde zich na afloop tevreden. "SVS had meer de bal, maar we stelde ons daar goed op in. Ik heb meerdere tacktieken uitgeprobeerd in deze wedstrijd. Daar kan ik voor de competitiestart mee verder."

Aanstaande zondag speelt Groeneweg de laatste beker wedstrijd tegen SVC'08. Een week later spelen de roodhemden voor de competitie thuis tegen VFC. Die wedstrijd is live te volgen bij Omroep Zuidplas in het radioprogramma IJssel-sport.