Clicky

Informatieavonden in Zuidplas over gebruik zonne-energie

Copyright Omroep Zuidplas

Zon op Zuidplas organiseert op 16 en 19 september een informatieavond over het gebruik, voordeel en mogelijkheden van zonnepanelen. 

Ook als het eigen dak niet geschikt is. Iedereen is van harte welkom en het verplicht tot niets.

De informatieavonden worden gehouden op de volgende dagen en locaties:

Maandag 16 september
De Zespunt 
Molenlaan 1a 
2841 XE  Moordrecht

Donderdag 19 september
Op Moer
Raadhuisstraat 40
2751 AW  Moerkapelle

Programma voor beide avonden:
19:30 uur: Inloop met koffie/thee
20:00 uur: Welkomstwoord door Jan Verbeek
Presentatie Zon op Zuidplas
21:30 uur: Einde

De gemeente heeft aan Zon op Zuidplas vier daken ter beschikking gesteld voor het plaatsen van zonnepanelen. Iedereen in Zuidplas kan een aandeel nemen in één van deze installaties en zo, naar evenredigheid, meeprofiteren van de opbrengst hiervan.

Postcoderoosregeling
Dit gaat volgens de postcoderoosregeling (PCR), ook wel Regeling Verlaagd Tarief genoemd. Dit houdt in dat met een aandeel opgewekte stroom, de persoon de energiebelasting terugkrijgt. Echter niet meer dan al is betaald. Omdat de energiebelasting het grootste deel van de totale stroomprijs uitmaakt, is dit dan ook gelijk het grootste voordeel. Daarnaast wordt de opgewekte stroom verkocht aan een energieleverancier en profiteert deelnemers mee van de opbrengst hiervan, na aftrek van de kosten. Bij de huidige stroomprijzen en belastingtarieven is de verwachting dat de investering binnen 8 jaar terugverdiend is. Met de tegenwoordige rente op spaarrekeningen is dit dus heel aantrekkelijk.

Op Zonopnederland.nl is meer informatie te vinden.