Clicky

Popronde 2019 van start gegaan

Copyright Omroep Zuidplas

Popronde 2019 van start gegaan

Afgelopen week is de jaarlijkse Popronde weer van start gegaan. De Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar van half september tot en met eind november plaatsvindt in circa 40 steden in Nederland. In elke stad treden tussen de 25 en 75 bands en artiesten op in poppodia, cafés, bars, galeries, kerken en andere locaties. Het festival vindt elke week plaats in een andere stad op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De Popronde wordt georganiseerd door de Stichting Popwaarts.

Het doel van de Popronde is om een overzicht te geven van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt en nog onbekende bands en artiesten de mogelijkheid te geven buiten de eigen regio op te treden. Jaarlijks melden zich inmiddels ruim 1300 bands aan. Het evenement werkt met een selectieprocedure. Uit alle aanmeldingen worden 130 tot 150 bands geselecteerd beoordeeld en gekozen door een selectiecommissie bestaande uit professionals uit de Nederlandse muziekscene. Voor de muzikanten is het doel om ervaring op te doen met toeren en het geven van optredens op verschillende soorten lokaties.

In onze regio was zaterdag 14 september Gouda als eerste aan de beurt om de Popronde te organiseren. Verder volgen nog Delft (19 september), Woerden (29 september), Dordrecht (6 oktober), Leiden (28 oktober), Rotterdam (2 november) en Den Haag (16 november). De editie van 2019 die op 12 september begon in Nijmegen eindigt op 30 november in Amsterdam.

Het programma Zwaardvis bij Omroep Zuidplas besteed al sinds het begin van haar bestaan (2002) ieder najaar aandacht aan de Popronde d.m.v. interviews met organisatoren en optredende artiesten.