Clicky

Moerkapelse bijeenkomst “Buurt tegen eenzaamheid”

Copyright Omroep Zuidplas

Het is een bekend probleem dat veel mensen zich eenzaam voelen.  

Toch komen velen, vaak uit schaamte, daar niet openlijk vooruit. Inspanningen met een zieligheidsframe, gericht op het spotten en helpen van eenzame mensen door niet-eenzame mensen zijn daarom weinig (blijvend)effectief. Wat wel werkt zijn de initiatieven die zich niet op eenzaamheid als probleem richten en op de doelgroep ‘eenzamen’, maar op het creëren van betekenisvolle relaties op buurtniveau. 

• Iedereen heeft behoefte aan sociaal contact
• Iedereen wil gezien en gehoord worden, zich gekend voelen
• Iedereen wil tot zijn/haar recht komen
• Iedereen wil van betekenis zijn
• Iedereen wil erbij horen

Een aantal betrokken bewoners hebben zich, onder de naam Moerkapelle samen, verzameld rond de vraag wat er nodig is om er voor te zorgen dat iedereen, ook de buurvrouw met eenzaamheidsgevoelens, onderdeel wordt van en bij kan dragen aan een buurtleven in Moerkapelle?!

Heeft u ideeën, wilt u aansluiten bij Moerkapelle samen en of weten wat eenzaamheid is, hoe u het herkent en kunt voorkomen? Meld u zich dan snel aan voor deze interactieve bijeenkomst. Geleid door Egi Pellemans (voormalig) senior adviseur wonen, welzijn en zorg.

Buurt tegen eenzaamheid
Wanneer: 7 oktober - 20.00/21.30 ( inloop va 19.30)
Waar: Dorpshuis Opmoer, Raadhuisstraat 40, 2751 AW Moerkapelle
Entree: Gratis

Graag uiterlijk 4 oktober aanmelden via ruth@welzijnzuidplas.nl.

Voor meer info kunt u bellen naar Ruth Derksen, Sociaal makelaar, Welzijn Zuidplas: 06-14763415

Deze workshop wordt georganiseerd op initiatief van de werkgroep “Moerkapelle samen’ i.s.m. Welzijn Zuidplas