Clicky

Barracuda strijd in de Nationale zwemcompetitie

Copyright Omroep Zuidplas

Dit weekend werd er gezwommen in Andel in de Nationale zwemcompetitie (in de Nationale Zwemcompetitie strijden we als vereniging samen met 30 andere zwemverenigingen, in de B-klasse) tegen elkaar.

De wedstrijd begon met enkele estafettes 4x 100 meter vrijeslag; de jongens junioren en de dames junioren werden beide eerste, bij de dames was de voorsprong maar liefst 33 seconden op de 4x 100 meter vrije slag.

Bij de jongens jeugd 2 steeg Martijn van Noort boven zich uit door zijn 100 meter rugslag met maar liefst 4 seconden te verbeteren en daarmee een keurige tweede plaats te veroveren. Bij de meisjes junioren 2 verbeterde Jinth Engelse het clubrecord op de 100 meter vlinderslag en werd daarmee tweede achter Mila Oomens die met een verbetering van 2 tiende haar PR aanscherpte.

Bij de meisjes junioren 4 was het tot op de laatste meter van de 200 meter vrijeslag zeer spannend, met een halve armlengte voorsprong tik Marit Huisman net iets eerder aan dan Emma Verkuijl en scherpte daarmee het bijna 20 jaar oude clubrecord aan. Grootste verbetering tijdens deze wedstrijd kwam op naam van Demi Bos, zij verbeterde haar tijd met 34 seconden op de 100 meter wisselslag.

Afsluitend nog enkele series estafette waarbij de heren senioren de eerste plek behaalde bij de 4x 100 meter wisselslag. Bij de dames senioren was duidelijk de energie op maar in een uiterste krachtinspanning behaalde ze nipt een tweede plek op de 4x 100 meter vrije slag.

Foto: De zwemmers moedigen de deelnemers van de estafette aan