Clicky

Eerste teams van VCN nog steeds ongeslagen

Copyright Omroep Zuidplas

Zowel de dames als heren van VCn behouden hun ongeslagen status.

Laudame Financials VCN dames 1 nog steeds ongeslagen
Zaterdag 5 oktober was de eerste uitwedstrijd van Laudame Financials VCN Dames 1. Ze mochten afreizen naar Nijmegen om het tegen Vocasa dames 1 op te nemen. Dit zou wel eens een wedstrijd kunnen zijn die niet binnen een uurtje geklaard was.

Toen om 17.00 uur het eerste fluitsignaal ging was het gelijk duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren.

Het ging lang gelijk op, maar na de 20 trok Laudame Financiels VCN Dames 1 aan het langste eind en eindigde een spannende set met 24-26.

Na de kantwisseling begonnen de dames uit Capelle iets slordiger dan de eerste set, met veel gepriegel en een paar gekke keuzes van de scheidsrechter kwamen de teams toch weer gelijk op 20-20. Na een sterke service serie van VoCASA wonnen zij deze set met 25-22.

Met een tussenstand van 1-1 waren beide teams gebrand om te winnen. Anne Swart kwam erin voor Dominique van der Lee en pakte ook lekker haar punten mee! Beide teams gingen er weer vol tegen aan, waarbij met voeten werd uitgedekt en set-ups vier keer werden gespeeld, letterlijk alles kon vandaag. Na lange spannende rally's in de slot fase van de set, wist Rosa van Agteren het met een touché bal af te maken! De set ging daarmee met 22-25 naar Laudame Financials VCN Dames 1.

VoCASA probeerde in deze set nog alles op alles te zetten om de winst in Nijmegen te houden. Na een kleine voorsprong voor VoCASA in het begin van de set, spatte hun droom kapot! Met een set stand 12-25 was de wedstrijd beslist en neemt Laudame Financials VCN Dames 1 3 punten mee naar huis. En blijft daarmee koploper in de Topdivisie!

Volgende week spelen we thuis in Oostgaarde om 15.30 uur tegen SV Dynamo Apeldoorn Dames 1.

H1 VCN pakt volle buit tegen Rijswijk
Afgelopen zaterdag nam VCN het op tegen Rijswijk in een kolkende Oostgaarde. In de voorbereiding werd al gewonnen van Rijswijk en vandaag kon dit ook nog eens 3 winstpartijen uit 3 wedstrijden opleveren.

Coach Van Hal kon niet beschikken over Rowan Hogenboom en Daan Spijkers, beiden voor werk in Frankrijk. Supersub Sharif wist gelukkig voor beide in te springen. Starting 7 waren Ralph Backer, Lucas Vroom, Roland Mijnans, Tom van Reeuwijk, Thomas Boerefijn, Ferdi van Dijk en Rogier van Leeuwen.

VCN wist met de nodige servicedruk en de juiste positionering van blok verdediging direct een voorsprong te nemen en keek uiteindelijk tegen een 19 13 voorsprong aan. Het leek een simpele setwinst te worden tot Rijswijk met veel servicegeweld de Capelse machine wist te ontregelen. Een 26 28 setwinst voor Rijswijk was het gevolg.

Flink balen, gelukkig wist Rijswijk dit niet door de zetten in de 2e set. Hier kon VCN de setwinst eenvoudig naar zich toetrekken, dankzij een goed verdelende Mijnans en een sterk aanvallende van Reeuwijk.

In de 3e set wist Rijswijk VCN te overrompelen en pakte het een grote voorsprong. Gelukkig kwam er toen wat routine om de hoek kijken. De 47-jarige Ralph Backer - a.k.a. de adelaar - voor intimi The Eagle - torende boven het net uit om de andere Bakker bij de tegenstander keer op keer te stoppen. Gejuich en gekrijs vanaf de adelaarsnesten op de tribune, en het spelbeeld was weer omgedraaid. Met 25 18 was deze set voor VCN. In set 4 kwam VCN niet meer in de problemen en kon via 25-20 de derde overwinning van het seizoen bijschrijven en terugkijken op een succesvolle seizoensopening.

Onze dank gaat uit naar de ballenrollers (zeker die van >1.95 meter op het krukje), Jan van Dijk voor de verzorging en Peter van Leeuwen voor het camerawerk.

Volgende week krijgen we kampen met Reflex Kampen te Kampen voor een strijd tussen nr 1 en 2! Om 17.00 uur barst het geweld los.