Clicky

Gemeente Zuidplas hijst op 'Coming Out Day' de regenboogvlag

Copyright Omroep Zuidplas

Komende vrijdag is het Coming Out Day, de dag waarop er aandacht is voor het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.

Om dit zichtbaar te maken in de samenleving hijsen steeds meer gemeenten en provincies de Regenboogvlag. 

Vrijdagochtend 11 oktober hijsen burgemeester Han Weber en de wethouders Jan Verbeek en Daan de Haas namens het college van Zuidplas de Regenboogvlag voor het nieuwe gemeentehuis. Het is de eerste keer dat de vlag vanuit het gemeentebestuur wordt gehesen.

Het hijsen van de regenboogvlag was bij vorige edities van Coming Out Day in de gemeente Zuidplas een initiatief van VVD raadslid Jan Ambachtsheer.