Clicky

Eerste team SV Moerkapelle boekt overwinning

Copyright Omroep Zuidplas

In de eerste klasse van de Rotterdamse schaakbond speelde maandag het eerste team van SV Moerkapelle zijn eerste wedstrijd tegen Erasmus 2. 

Halverwege de avond was de stand al 4-1 door overwinningen van Wouter Vroegindeweij, Christiaan Noorland en Gerard van Ommeren, plus remises van Marcel de Haan en Martijn Vroegindeweij. Maar de overige spelers stonden er niet rooskleurig voor. Dit bracht ook verlies van Kevin Bakker en Arno Luinenburg. Maarten Vroegindeweij wist echter eeuwig schaak te houden, en daardoor remise. Eindstand 4,5 tegen 3,5.

In de onderlinge competitie werden vrijdag de volgende wedstrijden gespeeld: Dirk Molenaar – Henk Doornhein 1-0, Ron Droog – Andre Nieuwlaat 0-1, Kevin Bakker – Hans Geerling 0-1, Jan Blok – Wouter Vroegindeweij 0-1, Rik Wortman – Martijn Vroegindeweij 0,5 – 0,5, Arie Ymker – Remco de Zwart 0-1.
Stand: 1. Wouter Vroegindeweij, 2. Remco de Zwart 3. Jan Blok.

In de tweede ronde van de schaakjeugd in Moerkapelle heeft een overwinning gebracht voor ons jongste lid. De 5 jarige Joost Verheul won zijn partij van Jiska de Rooij. In de partij tussen Micha Bac en Guido van der Laan stond Guido eerst een dame achter. Toch wist hij nog te winnen. Andere uitslagen: Roan van Vuurde – Adam Leurs 1-0, Sofie Verheul – Jaron de Rooij 0-1. Zowel Guido en Roan hebben beide de maximale score van 2 punten.

In groep 1 wist Donna Seignette vanuit een achterstand toch te winnen van Abel Bac. Rutger van der Laan wist net als zijn broer in groep 2 ook te winnen, deze keer van Sydney Vos.