Clicky

PvdA/GL ontevreden over her-asfaltering Knibbelweg en stelt vragen

Copyright Omroep Zuidplas

In de afgelopen weken heeft de PvdA/GL de bewoners van de Knibbelweg (noord) gevraagd wat zijn van de her -asfaltering van de weg vonden. 

'Veel bewoners vinden zich niet serieus genomen en de werkzaamheden zijn niet volledig uitgevoerd zoals besproken tijdens de informatieavond. Voor onze fractie was dit als aanleiding om bij de bespreking van het Integrale Beleidsplan Openbare Ruimte (IBOR) hier aandacht voor te vragen. Na deze bespreking zijn er nog veel reacties gekomen komen op de brief die wij aan de bewoners hadden gezonden. Vandaar dat wij nadere vragen aan de wethouder gesteld hebben en wij ook vragen of hij een evaluerende bespreking met de bewoners wil organiseren', alsdus raadslid Martin Damen.

De fractie heeft dan ook de volgende vragen:

1. De “berenruggen” zijn vies en daardoor niet goed zichtbaar en niet goed teruggeplaatst waardoor je als fietser er met je trappers tegen aan kunt rijden, met alle gevolgen van dien; Kan dit worden aangepast?
2. De verhoging bij de inrit/uitrit voetbalveld heeft als gevolg dat je er snel van afrijdt en langzaam erop. Dit kan beter andersom;
3. Het zou verstandig zijn om bij het uitrijden bij het voetbalveld een bord te hebben met de tekst: u verlaat een uitrit, let op! Kan dit gerealiseerd worden?
4. Vrachtwagens rijden het zij-talud kapot; dit komt door onvoldoende manoeuvreerruimte of ontbreken van “berenruggen”, gaat dit hersteld worden?
5. Er zijn niet overal verbredingen gemaakt waardoor er “modderpoelen” ontstaan.
6. Er zouden meer “schijndrempels” komen, de zaagsneden zijn al wel aangebracht maar de drempels zijn niet gerealiseerd, gat dit nog gebeuren?
7. Klopt het dat de stenen die hiervoor geleverd waren door langsrijdende automobilisten gratis konden worden meegenomen? :
8. Het asfalt ziet er mooi uit maar de zijkanten zijn aangevuld met zeer vervuilde grond met glas, puin, ijzer. Is dit volgens afspraak?
9. Hoe komt het dat de ene bewoner moet betalen voor het asfalteren van zijn/haar oprit ter aansluiting op de weg en de andere bewoner niet?
10. Komt er een evaluerende bijeenkomst met de betreffende bewoners?