Clicky

CKV Nieuwerkerk foutloos de zaal in na zege op BEP

Copyright Omroep Zuidplas

De achtste en laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar van CKV Nieuwerkerk was een wedstrijd om snel te vergeten.

Het waaide hard in Purmerend en de wedstrijd tussen BEP en Nieuwerkerk werd nooit sprankelend. Nieuwerkerk startte niet scherp en keek na twintig minuten tegen een 5-3 achterstand aan. Aan het einde van de eerste helft de eerste tekenen van herstel en een voorsprong van 6-8 in de rust door een goal in de slotseconde. Kort na rust was de wedstrijd beslist toen Nieuwerkerk even aanzette en een 6-12 voorsprong pakte (0-6 streak vanaf 6-6). Het laatste kwartier hadden beide teams beter op papier af kunnen doen. Het werd uiteindelijk 10-16 voor Nieuwerkerk en dat betekende de achtste overwinning op rij. Basisdebutant Melissa van der Velde kon tevreden zijn met twee treffers. Met een 100% score van 16 punten uit 8 duels gaat Nieuwerkerk zich nu opmaken voor de zaal.

Nieuwerkerk moest het zaterdag in Purmerend doen zonder Cathy van Horik en Miriam Swart. Het betekende het basisdebuut voor Melissa van der Velde, afkomstig uit de jeugdopleiding van Nieuwerkerk en vorig jaar nog A1 junior. Van der Velde stond in het vak bij Lotte Dingjan en het damesduo speelde een belangrijke rol.

Over het eerste kwartier kunnen we kort zijn. Het was niet best. Het duo Koen Collee en Dani Hoogendoorn startte niet best samen met de dames Dingjan en V.d. Velde. BEP schoot hun eerste bal binnen en tot aan de 8e minuut bleef die 1-0 stand op het bord staan. Toen schoot Dingjan eindelijk de 1-1 binnen. Pas 8 minuten later de volgende goal van Nieuwerkerk. Jop Brouwer scoorde met een fraaie doorloper de 2-2. Maar wat was het moeizaam wat ook zijn vak liet zien. Slordige passing, matige schoten en weinig rebound. Alles onder druk van de harde wind die over het veld waaide. Met een doorloper zorgde Dingjan voor de eerste voorsprong op 2-3 in de 18e minuut. Daarna verraste BEP met drie goals op rij in twee minuten. 5-3 na 20 minuten.

Nieuwerkerk schrok op tijd wakker en wist de schade voor de rust nog te herstellen. Melissa v.d. Velde met een schot en Dani Hoogendoorn met een strafworp zorgden voor 5-5. Een minuut later zette Laura v.d. Linden Nieuwerkerk op voorsprong met een doorloper, 5-6. BEP kwam 8 minuten voor rust voor de laatste keer op gelijke hoogte. Daarna wist de formatie uit Purmerend bijna 20 minuten niet te scoren. Via schoten van Hoogendoorn en Collee ging Nieuwerkerk rusten met een 6-8 voorsprong. De goal van Collee viel in de laatste seconde van de eerste helft.

Na rust besliste Nieuwerkerk al snel het duel. De ploeg liet even wat van haar klasse zien en met leuke aanvallen verdienden de dames Blok en V.d. linden drie strafworpen. Jop Brouwer wist er daarvan twee te benutten en zorgde voor 6-10. In het andere vak waren de dames ook al belangrijk, want Lotte Dingjan met haar 3e en Melissa v.d. Velde met haar 2e beslisten de wedstrijd: 6-12.

Pas toen weer eens een goal van BEP. Nathan Marck schoot de 7-13 binnen, Hoogendoorn miste twee strafworpen maar schoot alsnog de 7-14 binnen. Het laatste kwartier zakte het niveau van de wedstrijd weer in. Brouwer en Hoogendoorn scoorden nog hun 4e goal. En op 10-16 floot de prima scheidsrechter voor de laatste keer. Nieuwerkerk hervat de veldcompetitie in april 2020.

Na de wedstrijd kwam het verrassende nieuws binnen dat de nummer 2 van de ranglijst, KVS, met 26-20 verloor van de nummer laatst Velocitas. Het gaatje met KVS is nu 6 punten. De nieuwe nummer 2 is Unitas, dat staat op 5 punten achterstand van Nieuwerkerk. Na de zaal speelt Nieuwerkerk nog zes veldwedstrijden. De ploeg ligt na een perfecte eerste helft van het veldseizoen goed op koers voor de titel en promotie naar de hoofdklasse.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 4 (2), Dani Hoogendoorn 4 (1), Lotte Dingjan 3, Melissa v.d. Velde 2, Laura v.d. Linden 1, Koen Collee 1 en Nathan Marck 1.