Clicky

VV Moerkapelle verliest in Boskoop van Floreant

Copyright Omroep Zuidplas

Gisteren (zaterdag 26 oktober, red.) reisde het eerste elftal van Moerkapelle af naar buur Floreant in Boskoop.

Hemelsbreed nog geen 4 kilometer bij ons vandaan. Dan mogen we toch wel spreken van een streekderby. Moerkapelle oefenen voor het seizoen al tegen Floreant dat nu fier boven aan de ranglijst staat. Een bescheiden topduelletje in de vier klasse C dus.

Moerkapelle was vorige week door Bergambacht dat ook verloren had van Floreant goed gewaarschuwd en moest vandaag uit een ander vaatje tappen om enigszins kans te maken op een puntje of meer. Dat gebeurde ook want trainer Peters had vanmiddag gekozen voor een steviger middenveld en iets minder aanvallend, daar leek het althans op. Moerkapelle startte vanmiddag met Van Dam op de bank.

Beide elftallen begonnen goed en intensief aan de wedstrijd. Te zien was dat men er vanmiddag een mooi wedstrijd van wilde maken. Moerkapelle kon Florenat op het middenveld goed partij geven en kwam er enkele keren goed uit. De eerste mogelijkheid was een schot van Verweij. Een echte mogelijkheid had Floreant na 10 minuten spelen nog niet gecreëerd, maar een eerste misverstand vanmiddag aan de rechterzijde in de achterhoede van Moerkapelle werd direct door Floreant effectief afgestraft.  Moerkapelle keek ondanks het goede begin al snel tegen een achterstand aan. Toch was het Moerkapelle dat vanmiddag echt iets wilde laten zien tegen de koploper. Men streed voor elke meter en na 25 minuten spelen was het Koorevaar die na een matige uittrap van de keeper van Floreant de bal direct paste op Sluiter en die wist deze kans ook goed te benutten en de gelijkmaker te scoren. Floreant zag nu ook dat het wel een menus kon worden vanmiddag en probeerde ook een tandje bij te zetten. Na ruim een half uur spelen bleef een overtreding op Sluiter in de voorhoede van Moerkapelle bleef onbestraft en dit luidde direct een snelle aanval van Floreant in. Moerkapelle wist de aanval aanvankelijk te pareren, maar een elleboog stoot op de neus van Van der Hoven, die de goed leidende scheidrechter helaas ontging, pakte voor Moerkapelle zeer nadelig uit. Het effectieve Floreant benutte ook deze buitenkans. De scheidsrechter consulteerde pas daarna de op de grond achter gebleven Van den Hoven, zag aan de open bovenlip wat er was gepasseerd, bood zijn excuses aan dat het hem was ontgaan, maar de 2-1 stond op het bord. Moerkapelle was mede hierdoor even het ritme kwijt en Floreant werd de laatste 10 minuten van de eerste helft iets sterker. Een handsbal, vlak voor rust,  in het strafschopgebied van Van der Salm kon niemand zijn ontgaan. De daarop volgende strafschop had de beslissing van deze middag kunnen zijn. Echter de ervaren Van Herk van Floreant miste. De bal ging via de buitenkant van de paal langs. Dat zat Moerkapelle even niet tegen en zo bleef ruststand hierdoor 2-1.

De twee helft begon Moerkapelle met Van Beek voor Jager aanvallend en met het betere veldspel. De eerste grote kans was voor De Bruin wist de bal net niet in het doel te koppen. Moerkapelle speelde goed maar (weer) na 10 minuten spelen na voor de tweede keer vanmiddag slordig achterin nu aan de linkerzijde een weer wist Floreant op effectieve wijze hiervan te profiteren en hiermee de stand op 3-1 te brengen. Moerkapelle gaf vanmiddag absoluut niet op en kwam in het volgende half uur tot haar beste spel van dit seizoen. Van Dam kwam voor De Bruin. Moerkapelle ging vol op de aanval, streed voor elke meter en wist elkaar goed te vinden. Het maakte het Floreant ontzaglijk moeilijk. Floreant moest regelmatig met 10 man verdedigen om de aanvalskracht van Moerkapelle te stuitte. Dit resulteerde na een kwartier spelen uit een van de goede aanvallen voorgezet door Verweij in een 200% kans voor Koorevaar. Hij kon vrij inschieten maar wilde eerste de keeper omspelen, dat lukte ook maar het schot ging daarna langs de verkeerde kant van de paal. Van Dam schoot daarna nog twee keer op en doel. Beide pogingen waren moeizaam houdbaar maar het lukte Moerkapelle helaas niet meer om de aansluitingstreffer te forceren. Floreant was in de tweede helft geen schim van het elftal in de eerste helft. Zelfs de trainer werd er zenuwachtig van, maar Floreant hield ook vanmiddag stand. Moerkapelle moet enerzijds teleurgesteld zijn in de uitslag, puntje was verdiend, maar kijkt terug op een van de beste wedstrijden van het seizoen  tegen een goede tegenstander die de koppositie blijft behouden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen GSV op het programma.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Jop van den Berg, Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop, Davey Jager (46:Joop van Beek), Remon de Bruin (61: Timon van Dam), Stef van der Salm, Daniel van den Hoven, Harmen Verweij, Laurens Sluiter, Tim Koorevaar (86: Michael Koolhaas).