Clicky

Zwak VV Groeneweg onderuit tegen COAL

Copyright Omroep Zuidplas

De opmars van v.v. Groeneweg in de tweede klasse werd zondag gestuit door COAL.

In Rotterdam verloor v.v. Groeneweg met 3-2, waar de 3-0 stand drie minuten voor tijd de wedstrijd misschien meer recht deed.

Trainer René van Beek sprak na afloop gelaten over de nederlaag. “Ik merkte in de warming up al dat de ploeg wat gelaten is. Dat heb ik toen in de kleedkamer nog gezegd. Maar we konden het niet omdraaien. Dan worden we op alle fronten afgetroefd.”

Zelfkritisch
Mario van Dieren was zelfkritisch op de ploeg. “We begonnen met onze twee topscorers op de bank. Dan wordt het wel moeilijker.” Van Dieren kreeg in de eerste helft de grootste kans voor de club uit Zevenhuizen, maar zijn inzet werd gekeerd door de Rotterdamse doelman. “Ik schoot hem stijf in de kruising, maar die keeper pakt ‘m knap. Dan zit het ook even niet mee.”

René van Beek erkent dat hij misschien andere keuzes had moeten maken in de opstelling. “Wellicht heb ik ook spelers op verkeerde posities gezet. Robin Zuierveld speelde tegen ESTO goed als laatste man, nu viel hij in achter de spitsen. Maar na zo’n nederlaag zet het je wel aan het denken. Ik had gehoopt dat we de goede lijn hadden doorgezet.”

In de absolute slotfase kwam Groeneweg nog terug van een 3-0 achterstand naar 3-2 door goals spitsen Robin Zuierveld en Maurice Eckhardt. Een beetje geflatteerd was dat wel, beaamt ook Van Beek. “We hebben verdient verloren, maar een resultaat heeft er eigenlijk geen moment ingezeten.”

Door de Nederlaag vindt Groeneweg zichzelf terug op de achtste plaats in de tweede klasse, met zeven punten uit zes wedstrijden. Volgende week wacht de kraker tegen s.v. Donk uit Gouda.

Opstelling v.v. Groeneweg: Heijkoop, Roos (35′ Zuierveld), Gritter, Dijkshoorn, C. Hoogeveen; Hordijk, Karreman, Schaaf, F. Hoogeveen (56′ Muyizere); Van Dieren, Leentfaar (45′ Eckhardt).