Clicky

CDA: Geen politiebureau in Zuidplas, dan maar veiligheidsbus

Copyright Omroep Zuidplas

Een politiebureau lijkt er op korte termijn niet te komen in Zuidplas. Het CDA vindt het belangrijk dat inwoners van Zuidplas toch zoveel mogelijk verbonden blijven met de hulpverleners.

Na het verdwijnen van het politiebureau in 2015 in Nieuwerkerk aan den IJssel zien inwoners tot op de dag van vandaag dit nog steeds als een gemis. Nu er op korte termijn ook geen plannen zijn voor een eventuele terugkeer komt het CDA met een plan voor de komst van een veiligheidsbus. 'De komst van een zogenaamde veiligheidsbus, kan hier aan bijdragen', stelt Benno de Ruiter, fractielid CDA Zuidplas.

'We hebben al jaren geld gereserveerd in de begroting voor de veiligheid. Dat bedrag kan mooi worden besteed aan deze bus die gebruikt kan worden door de politie maar ook door handhavers, brandweer of ambulancepersoneel.'

Op locaties waar tijdelijk meer toezicht nodig is, zou de bus als werkplek kunnen functioneren. Op deze wijze sla je twee vliegen in één klap.

Voor inwoners zou deze bus toegankelijk moeten zijn om even ‘langs’ te komen om een verhaal kwijt te kunnen onder het genot van een kopje koffie. De inwoners zijn tenslotte de oren en ogen van de buurt. Het voordeel van deze ‘mobile werkplek’ is dat deze flexibel ingezet kan worden in alle dorpen van de gemeente Zuidplas om zo de zichtbaarheid te vergroten.

'We hebben vragen ingediend bij het college en kijken uit naar de antwoorden. Met de veiligheidsbus komen we tegemoet aan inwoners van Zuidplas die zich graag veilig willen blijven voelen binnen de gemeentegrenzen', aldus De Ruiter, die hierover de volgende vragen aan het college heeft gesteld:

1) Wat is de reden dat dit budget nog niet is gebruikt
2) Is het college bekend met innovatieve oplossingen die er zijn omtrent veiligheid in de
gemeente
3) Is het college bereid na te denken om de gereserveerde € 30.000 sinds 2017 uit te
geven aan een ‘buurtveiligbus’
4) Ziet het college in de optie van een buurtveiligbus kansen om
a. Te werken op locatie?
b. Zichtbaar te zijn op plaatsen waar aandacht nodig is?
c. Een ruimte te hebben waar andere veiligheidsdiensten zonodig gebruik van kunnen maken?