Clicky

Expositie 'Moordrechtse Indiëgangers' zaterdag 9 november officieel geopend

Copyright Omroep Zuidplas

De expositie 'Moordrechtse Indiëgangers' wordt zaterdag 9 november a.s. officieel geopend om om 12.45 uur (inloop vanaf 12.30 uur) in het bijzijn van o.a. enkele oud-Indiëgangers die aan het onderzoek hebben meegewerkt.

De redactie van het tijdschrift Moerdregt van de Historische Vereniging Moordrecht (HVM)  heeft onderzoek gedaan naar de verhalen van Moordrechtenaren die hebben gediend in het Nederlandse leger tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië (1945-1949 ).

De tentoonstelling toont speciaal gemaakte posters, tientallen persoonlijke voorwerpen en  fotoboeken met foto's uit de persoonlijke collecties van de oud-strijders. Er zijn ook enkele voorwerpen uit het Stoottroepen Museum (Assen) te zien.

De expositie 'Moordrechtse Indiëgangers' wordt zaterdag 9 november a.s. officieel geopend. Vanaf 13.30 uur is de tentoonstelling te bezichtigen voor het publiek.

Daarna is de tentoonstelling elke tweede zaterdag van de maand te bezichtigen van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. 

Leden van de HVM ontvangen de speciale editie van Moerdregt automatisch. De editie is ook los te bestellen. De kosten bedragen € 4,- per exemplaar, indien bezorgd in Moordrecht of afgehaald bij de HVM. Buiten Moordrecht kost het nummer €7,50 vanwege de verzendkosten. (zie www.historischeverenigingmoordrecht.nl)

Oudheidkamer Het Weeshuis
Westeinde 1
2841 BN Moordrecht
De ingang is achterom