Clicky

Veel clubrecords voor Barracuda in de Nationale zwemcompetitie

Copyright Omroep Zuidplas

Dit weekend was de tweede ronde in de Nationale Zwemcompetitie, (in de Nationale Zwemcompetitie strijdt Barracuda als vereniging samen met 30 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar).

Zoals gebruikelijk begint de wedstrijd met twee estafette afstanden, zowel de jongens als de meisjes weten deze overtuigend te winnen. De meisjes in categorie 14 jaar zijn al enkele weken in supervorm en jagen wekelijks op persoonlijke- en clubrecords. Zo ook dit weekend, Marit Huisman zwemt op haar favoriete slag, de 200 meter rugslag, een mooi clubrecord. Bij de vlinderslag weet Emma Verkuijl twee clubrecords te verbeteren door in de laatste 25 meter met een geweldige eindsprint de concurrentie achter zich te laten. Op de favoriete slag van Anouchka Bos, de schoolslag, verbeterde Bos maar liefst vier clubrecords door de concurrentie met zes seconden voor te blijven.

Persoonlijk succes bij de heren, Dennis Dortland doorbrak de magische grens van 1 minuut, op de 100 meter vrijeslag tikte hij na 59,60 seconden aan. Afsluitend wederom twee series estafette waarbij de heren en de dames beide de eerste plek behaalde. Al met al een mooi zwemweekend voor de Barracuda’s.

Foto: De zwemmers moedigen de deelnemers van de estafette aan