Clicky

Groeneweg overklast DONK (6-1)

Copyright Omroep Zuidplas

Groeneweg overklaste zondagmiddag DONK met ruime cijfers.

De Zevenhuizenaren wonnen op sportpark Van ‘t Verlaat met 6-1. Waar DONK na een cadeau gegeven strafschop snel nog dacht terug te kunnen komen drukte Groeneweg door.

Dat doordrukken, had volgens René van Beek ook een beetje met de instelling van DONK te maken. “Ze stonden heel statisch en lieten zich eigenlijk als makke schapen naar de slachtbank leiden”, aldus de oefenmeester van Groeneweg die voor de wedstrijd in zijn opstelling had ingegrepen, maar tevreden was met de reactie van zijn spelers en de ploeg. “Ik heb genoten. Natuurlijk heb ik enkele maatregelen moeten nemen, waardoor Jos-Pieter Hordijk op de bank belande. Dat is nooit leuk om te moeten doen. Maar hij heeft zich niet laten kennen en zich vandaag ook correct gedragen. Dus alle lof voor hem.”

Volgens plan
Na een snelle 1-0 van Sam Boudewijn kwam DONK terug vanaf de strafschopstip, daarna kwam het Zevenhuizense antwoord van het collectief en de voet van Bas Roos, die uit openspel en vanuit een penalty scoorde. “Ik wist ook niet wat me overkwam, de laatste keer dat ik er twee maakte was denk ik in de F’jes.”

Na verruimden Maurice Eckhardt, Rick Willemsen en Rist Muyizere de marge na 6-1. In die tweede helft liep het spel ook precies zoals Groeneweg in de rust bedacht had. “In de rust zeiden we nog, die eerste minuten moeten we overleven. Daarna kunnen we vrijuit voetballen. Dan maak je in de eerste tien minuten in de tweede helft twee goals, dan is het makkelijk voetballen”, jubelt Roos na de zege.

Hoge pieken, diepe dalen
Het seizoen van Groeneweg verloopt vooralsnog met hoge pieken en diepe dalen. De ruime zeges tegen DONK en ESTO zijn voor Groeneweg ongekend, maar de wedstrijden tegen VFC, FC IJsselmonde en COAL toonden een ander, minder prettig gezicht van de Zevenhuizenaren. Roos vergelijkt zijn ploeg met Feyenoord. “Als het meezit rol je FC Porto op, zit het tegen verlies je bij wijze van spreken van TOP Oss. We zijn een raar ploegje, maar deze geeft geloof in eigen kunnen. Ik weet zeker dat we nog veel meer van dit soort mooie wedstrijden gaan krijgen.”

Ook René van Beek sluit zich daarbij aan. “Zij maken uit die penalty de 1-1, met rust staat het dan 3-1. Dan heeft de ploeg goed geantwoord. Daar viel ook helemaal niks op af te dingen.”

Groeneweg klimt door de ruime zege naar de zesde plaats in de competitie na zeven wedstrijden met tien punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper ONA dat achttien punten heeft.