Clicky

VCN Dames wint met 3-0 in eigen huis, heren houden Protos in bedwang

Copyright Omroep Zuidplas

Laudame Financials Dames wint met 3-0 in eigen huis, de heren speelden tegen de studenten van USV Protos.

DAMES:
Laudame Financials Dames 1 wint met 3-0 in eigen huis
Na een succesvolle bekerronde stond er afgelopen zaterdag weer een competitie wedstrijd tegen Sudosa-Desto D1 op het programma.

De eerste set gingen we vloeiend van start. Door de stabiele pass konden de aanvalsters goed benut worden. Een goede afwisseling in de aanval en een lage foutenlast zette ons op een voorsprong. Tegen het einde van de set wisten de meiden aan de overkant hun spel te verbeteren en meer druk te zetten. Met meer foutenlast in ons eigen spel kwamen ze terug tot in de big points. Dit maakte het einde van de set nog spannend maakte maar wij trokken de set naar ons toe met 26-24.

Close call dus de volgende set volle bak van start! Er werd vanuit beide kanten goed spel laten zien en het ging een lange tijd gelijk op. Met een goede serviceserie en de aanvalsdruk liepen we een aantal punten uit. Opvolgende met een aantal killblocks op onze rechtkant wisten we de set netjes uit te spelen en wonnen we met 25-22.

Op naar de derde set! Deze set hadden we wat moeite met de verdediging en het scoren van de bal. De meiden van Sudosa vochten voor elke bal wat zorgde voor lange rally's. Het liep lang gelijk op en wederom werden de big points erg spannend. We wisten geduldig spelen en wonnen ook deze set met 26-24.

Met deze 3-0 winst staan we één punt achter de koploper Voltena Dames 1. Aanstaande zaterdag gaan we strijden tegen deze meiden om 19.00 in Werkendam.

HEREN:
VCN houdt Protos in bedwang
Afgelopen zaterdag kruiste VCN de degens met de studenten van USV Protos. Deze promovendus doet tot nog toe goede zaken in de Topdivisie en staat op een mooie 5e plek. Voor VCN was het vandaag zaak om de punten in eigen huis te houden en daarmee de gedeelde 1e plek te behouden.

Coach van Hal kon beschikken over een fitte selectie en startte met Robert Jansen op de spelverdeling, Lucas Vroom en Ralph Backer op het midden, Tom van Reeuwijk als diagonaal en Thomas Boerefijn op de buitenkant samen met Daan Spijkers, die zijn basisdebuut maakte na een 1e complete trainingsweek. Rogier van Leeuwen pakte een vrije rol als libero.

De eerste set ging lang gelijk op, VCN zette de passlijn van Protos onder druk. Protos bracht daar goed aanvallend spel tegenin via Sven de Koe. Beide teams wisten continu de side out te maken. Op 33-33 besloot VCN dat het na 6 setpoints tegen genoeg was en beëindigde het team met twee rake klappen de set.

De tweede set kreeg VCN het iets eenvoudiger door meer controle in de passing en betere blokkering. Daarnaast kon spelverdeler Robert Jansen het tempo van de setups opvoeren en wist strakke ballen aan de buitenkanten af te leveren. Aan de hand van een blokkerend heersende Adelaar Backer en een veel scorende Thomas Boerefijn werd deze set met 25-18 binnengesleept.

De derde set leek het zelfde beeld te vertonen totdat Protos de servicedruk wat wist te verhogen. VCN kwam niet meer onder de druk uit en moest deze set aan Protos laten.

De vierde set was Protos moegestreden en kon het geen weerwoord meer bieden aan het  Capelse aanvalsgeweld. Hiermee was ruimte voor het debuut van 2e libero Sammy Talbott, hij wist met zijn presentatie enkele servicefouten af te dwingen en hiermee liep VCN met 25-12 naar een 3-1 overwinning.

Hiermee behoudt VCN de gedeelde 1e plek en blijft de hoop op het winterkampioenschap behouden.

Onze dank gaat uit naar Spekkie voor de arbitrage, Juliette voor de statistieken en tevens de druiven, de ballenmeisjes van meisjes B voor het goede rolwerk.

Komende week wacht ons Bedum uit, de nummer 12 van de ranglijst.