Clicky

File A20 blijkt een verkeerde parkeeractie vrachtwagenchauffeur [AUDIO]

Copyright Omroep Zuidplas
Vanochtend rond 06.00 ontstond er een gigantische file op de A20 richting Hoek van Holland. Berichten over een ongeval met een geschaarde vrachtwagen bleken al snel via Social Media te worden ontkracht. 
Het bleek te gaan om een gestolen trailer. Gedurende de reis over de snelweg werd de politie gealarmeerd en de achtervolging ingezet. De chauffeur besloot uiteindelijk de vrachtwagen schuin te parkeren over de weg om het verkeer, inclusief politiewagens, te blokkeren. Hij vervolgde zijn weg, te voet, van de snelweg richting de weilanden.
 
Michiel Veenstra van KINK, belde een oplettende weggebruiker die hierover een bericht had gestuurd. Hij bevestigde het verhaal en bij de vraag of hij de vrachtwagen na de parkeeractie nog kon passeren was het antwoord, "Ja, want ik reed zelf gelukkig op de tegengestelde rijbaan richting Gouda!"

 

 

 

* Dank aan Michiel Veenstra voor het delen van dit interview met Omroep Zuidplas