Clicky

Capelse kinderen ontbijten met burgemeester Oskam in gemeentehuis

Copyright Omroep Zuidplas

Zo’n dertig basisschoolkinderen hebben vrijdagochtend 8 november gezellig ontbeten met burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel. 

Het ontbijt in het Capelse gemeentehuis vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen van de Rehobothschool discussieerden aan de ontbijttafel met de burgemeester over hoe belangrijk een goed ontbijt is. “Je kunt je daardoor beter concentreren op school”, vertelde één van de leerlingen aan de burgemeester die voorzichtig bekende door drukte wel eens een ontbijtje over te slaan. “Dat is niet goed natuurlijk. Maar op zondag ontbijt ik altijd heel uitgebreid met mijn vrouw en kinderen. Eitje erbij, vers geperste jus, heerlijk.”

Foto: Frank de Roo

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen gezond op 2.750 basisscholen. In zo’n 250 steden samen met de burgemeester op het stadhuis.