Clicky

Veel belangstelling voor tentoonstelling "Moordrechtse Indiegangers, om niet te vergeten"

Copyright Omroep Zuidplas

Gisteren is onder grote belangstelling in de oudheidkamer Het Weeshuis in Moordrecht de tentoonstelling "Moordrechtse Indiegangers, om niet te vergeten" geopend door de Moordrechtse Indiegangers Van Gameren en Van Dam..

Naast de Indiegangers waren er ook veel familieleden aanwezig. De fotoboeken riepen veel herinneringen op. De tentoonstelling is het resultaat van het onderzoek van Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp naar de Moordrechtse Indiegangers. Hun verhalen zijn opgetekend in de nieuwste editie van het blad van de Historische Vereniging Moordrecht (zie ook hier).

Naast verhalen en foto's kwamen er ook voorwerpen uit Indonesië zoals souvenirs maar ook persoonlijke documenten als brieven boven tafel die nu elke tweede zaterdag van de maand te zien zijn aan het Westeinde 1 (achterom) in Moordrecht.