Clicky

Spelregelbord van speeltuin In Moerkapelle tijdelijk weggehaald

Copyright Omroep Zuidplas

Het spelregelbord in de speeltuin in Moerkapelle waar onrust over is ontstaan, is tijdelijk verwijderd.

Het gaat hier om een bord dat in samenspraak met omwonenden is opgesteld, nadat zij voor de zomer hadden aangegeven veel overlast te ervaren. De speeltuin heeft een sterke aantrekkingskracht op kinderen uit de directe en verdere omgeving.

De speeltuin aan de Papaverlaan is vier jaar geleden opgeknapt en voorzien van nieuwe speeltoestellen. Hierdoor wordt de speeltuin druk bezocht. Toen omwonenden aangaven overlast te ervaren is er een buurtbijeenkomst geweest in de speeltuin. Besloten is toen dat een spelregelbord een goed middel is voor bewoners om met elkaar in gesprek te gaan in geval van overlast. Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte: “Er is nu een brief verstuurd naar de omwonenden waarin is aangegeven opnieuw met elkaar in gesprek te gaan naar aanleiding van de ontstane commotie. Om verdere onrust te voorkomen is het bord tijdelijk weggehaald’.

Het spelregelbord is geen nieuw gemeentelijk beleid, dat toegepast gaat worden bij andere speelplaatsen. Als gemeente willen we samen met de omwonenden en de gebruikers van de speeltuin beraden over aanpassing van de spelregels op het bord.

Foto: Peter van Rijswijk