Clicky

Onnodig verlies schakers viertal Moerkapelle

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdag 15 november speelde het viertal z’n eerste wedstrijd van het seizoen tegen RSR Ivoren Toren. 

Hans Geerling speelde een lastige partij. Meerdere keren had hij dreigingen weten te neutraliseren maar de laatste dreiging werd hem fataal. Met een duidelijk mindere stelling raakte Hans even later nog een paard kwijt en moest de partij opgeven. Arie Ymker speelde een scherpe partij en verkreeg winnend voordeel. Helaas overzag hij ‘mat achter de paaltjes’ en verloor onnodig de partij.

Dirk Molenaar probeerde het wel maar het evenwicht in zijn partij werd nergens verbroken waardoor remise een logische uitslag was. De eer werd gered door Rik Wortman die dameruil weigerde en op zoek ging naar complicaties. Die werden gevonden, z’n tegenstander ging daar niet goed mee om waardoor Rik zijn partij won. De uitslag kwam hiermee op een 1½-2½ nederlaag. Een onnodige nederlaag.

In de Onderlinge Competitie verstevigde koploper Wouter Vroegindeweij zijn koppositie door naaste achtervolger Remco de Zwart te verslaan. Overige achtervolgers speelde remise: Maarten Vroegindeweij tegen Hugo van Elteren, André Nieuwlaat tegen Jan Blok en Martijn Vroegindeweij tegen Gerard van Ommeren. Christiaan Noorland won van Arno Luinenburg.

De stand aan kop van de ranglijst: 1. Wouter Vroegindeweij 2. Remco de Zwart 3. Gerard van Ommeren 4. Martijn Vroegindeweij 5. André Nieuwlaat.