Clicky

PvdA/GL doet 'oproep' aan supermarkt in Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

De PVDA/GroenLinks heeft vernomen dat de weekmarkt op donderdag weer moet verplaatsen naar SWANLA, omdat de Jumbo de overeenkomst met de marktkraameigenaren niet verlengt.

PvdA/GL raadslid Martin Damen stelt: 'De dorpsstraat in Zevenhuizen is het hart van ons dorp. Je kunt er vrijwel alle boodschappen halen, heerlijk uit eten en mooie kleding kopen. Kortom een echte winkelstraat. De dorpstraat is belangrijk voor de winkeliers omdat zij hier hun inkomen verdienen en zeker ook voor de inwoners, omdat zij hun inkopen in de buurt kunnen doen. Ook de weekmarkt is daar onderdeel van. Veel van onze inwoners combineren hun boodschappen bij de markt met die in de andere winkels. Ook is fijn om te zien dat de bewoners van “de Zevenster” hun boodschappen op de markt kunnen doen'.

Damen vervolgt: 'Het is noodzakelijk dat winkeliers hun geld verdienen in ons dorp en dat zij het belang van de klanten voorop stellen. We zijn wederzijds afhankelijk van elkaar, we hebben elkaar dus nodig. Gemeenschapszin is betekenisvoller dan de winst op korte termijn'.

Het raadslid sluit af met: 'De markt verhuist in maart naar het dorpsplein als de woningbouw klaar is en we weer een plein(tje) hebben. Onze dringende oproep aan Bert van Keppel van JUMBO is dan ook om de afspraken met de marktlieden tot die tijd te verlengen. In het belang van het dorp'.