Clicky

Vijf Nieuwerkerkse sporters Nederlands Kampioen

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zondag vond in Delft het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do plaats.

Vijf leden van Taekwon-Do club Jungshin Kwan mogen een jaar lang de titel "Nederlands Kampioen" dragen. In totaal wisten de leden van de club maar liefst 15 prijzen in de wacht te slepen.
Bij het onderdeel stijlpatronen won Judith Visser een bronzen medaille en wisten Robert van Ginhoven en Yvonne van der Eijk een tweede plaats te behalen. Bij het sparren haalden Daphne Westerduijn en Matthew van Ginhoven een derde plaats, wonnen Stef van der Eijk, Ricardo Velthuizen en Yvonne van der Eijk het zilver en vochten Judith Visser en Kyan Visser (moeder en zoon) zich naar de hoogste trede van het podium.
Naast de stijlpatronen en het sparren wordt er op het NK jaarlijks ook gestreden op de spectaculaire onderdelen springen (zo hoog mogelijk in de lucht een doelwit kunnen raken met een traptechniek) en breken (zo veel mogelijk planken doorslaan of schoppen). Ook hier blonken de leden van de Nieuwerkerkse club uit. Bij het springen werden Kaya Oosterom en Nadja van der Eijk tweede en is Kira Visser Nederlands Kampioen geworden.

Op het onderdeel breken heeft de club maar liefst twee Nederlands Kampioenen: Ricardo Velthuizen liet iedereen achter zich bij de senioren heren en Marije Clavaux brak meer planken dan alle concurrenten bij de junioren dames.
Al met al heeft de club haar visitekaartje afgegeven op dit zeer drukbezette toernooi met bijna 300 deelnemers en bewezen mee te draaien in de top van Nederland.

Foto bij artikel: Ricardo Velthuizen na het behalen van de gouden medaille op het onderdeel breken

Foto onder: Kyan Visser na het behalen van de gouden medaille op het onderdeel sparren