Clicky

Initiatieven 10 jaar Zuidplas bekend!

Copyright Omroep Zuidplas
Op 1 januari 2020 bestaat de gemeente Zuidplas 10 jaar. Eerder dit jaar gaf de gemeente aan dit samen te willen vieren met de bewoners en loofde speciaal daarvoor financiele support uit voor de beste initiatieven om dit te doen. 
Vandaag maakt de gemeente bekend dat de volgende initiatieven budget krijgen om een feestelijke dag te maken voor het 10-jarig jubileum van Zuidplas. Vooral het gevoel dat iedereen open staat voor alle inwoners van Zuidplas moet overheersen op deze dag. Daarnaast moet het passen bij het dorpse karakter van de gemeenschap. De gemeente richt op een dag waarin het feest echt uit de samenleving komt, want :"Iedereen viert dit mee!"
 

Lees ook: "Gemeente Zuidplas zoekt leuke initiatieven om 10 jaar Zuidplas te vieren"

 
Initiatieven konden worden ingediend tot 23 oktober waarna de beste zouden worden gekozen. In totaal zijn 19 initiatieven binnen gekomen. Iedere met een eigen thema op het gebied van onder andere sport, cultuur en recreatie.
 

"Je kunt denken aan bijvoorbeeld een voetbal- en tennistoernooi in en tussen de dorpen. Of tentoonstellingen, o.a. over de historie van alle dorpen in Zuidplas. Maar ook muziekfestivals of andere recreatieve evenementen"

 
De initiatieven zijn dus enorm divers en conclusie is dan ook dat er voor ieder wat wils zal zijn. Burgemeester Han Weber en Wethouder Jan Verbeek zijn enthousiast over de hoeveelheid initiatieven en kijken uit naar een feestelijk jaar.
 

“Ik ben blij verrast dat er veel leuke ideeën en initiatieven zijn ingediend op het gebied van sport, cultuur en welzijn. 10 jaar Zuidplas wordt als een mijlpaal gezien en dat gaan we met elkaar vieren. Volgend jaar zullen op verschillende momenten toernooien en festiviteiten plaats vinden, georganiseerd door vrijwilligers en verenigingen. Iedereen, van jong tot oud is uitgenodigd daaraan mee te doen. Ik kijk al uit naar volgend jaar!”

Burgemeester Han Weber

“Natuurlijk zouden we alle initiatieven willen honoreren, maar we hebben een beperkt budget hiervoor. Dat betekent dat we keuzes hebben gemaakt en dat we van de organisatoren vragen om creatief te zijn in hun uitvoering van het idee of initiatief. Op naar 10 naar Zuidplas!”

Wethouder Jan Verbeek

Overzicht

Dit is het globale overzicht van de ideeën en initiatieven, die vanuit de gemeente financieel worden ondersteund. De betrokken organisaties en vrijwilligers werken dit verder uit en plannen ook een moment in 2020 waarop de festiviteit, toernooi of activiteit plaatsvindt.

 Initiatief
1 -Stichting Molen Kortenoord: gondelvaart tussen de woonkernen op de Hollandsche IJssel en Ringvaart
2 -Werkgroep Kultuur als Rode Draad en Leefgoed de Olifant: Kunst-, Cultuur en Natuurfestival Park Hitland / LandArt
3 -Shanty koor de Moordtzangers 
4 -Historische vereniging NadIJ & Bibliotheek De Groene Venen: wisseltentoonstelling 10 jaar Zuidplas in vitrinekast De Batavier
5 -Protestant Christelijke Ouderen Bond (PCOB) Zuidplas in samenwerking met 3 Historische Verenigingen: Zuidplas verhalen van de vier dorpen bundelen tot één Zuidplas verhaal over 75 jaar geleden, fiets/wandeltocht en boekje maken
6 -Flashmob dans op het plein 
7 -Flying Eagle in combinatie met Stichting Orgelcultuur Zuidplas: winterconcert in Moordrecht
8 -Stichting Zeparo: Fun Run Marathon door de dorpen
9 -Tennisvereniging Love 70: tennistoernooi Zuidplascup 
10 -Stichting Welzijn Zuidplas en Sportstichting Zuidplas: Zuidplas Skate 4 daagse
11 -Sportstichting: winterwandeling door de dorpskernen
12 -Vrijwilligers Informatiepunt Welzijn Zuidplas: reizende tentoonstelling Parels van Zuidplas (30 foto’s van vrijwilligers) 
13 -Stichting Zuidplas Muziekfestival: scratch en uitvoering in Swanla door 40/50 muzikanten en 100 koorleden
14 -Dorpshuis Swanla in samenwerking met de historische verenigingen: filmavond met historische films uit de dorpen
15 -Heemels Thuisdiner, de keuken van Heemels: pop up huiskamerdiner
16 -Zwem- en waterpolovereniging Barracuda: zwemtocht in de Ringvaart 
17 -Stichting Steenovens Klein Hitland: beeldverhalen in 3 generaties “10 jaar Zuidplas, wij en de dorpen en daartussen”, reizende tentoonstelling
18 -NTTC Tafeltennisclub: open tafeltennistoernooi
19 -Voetbalvereniging Nieuwerkerk aan den IJssel: voetbaltoernooi in en tussen de dorpen, Zuidplascup jeugd en toernooi met prominenten en een gemeente team

 

De komende maanden worden dus spannend! Hou de social mediakanalen van Omroep Zuidplas en de Gemeente goed in de gaten voor de laatste details!