Clicky

Sinterklaas weer aangekomen in Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 23 november is Sinterklaas met zijn gevolg weer aangekomen in de Zuidplasregio. De goedheiligman werd in elke dorpskern van de Zuidplas feestelijk ontvangen.

Volgens traditie werd de Sint feestelijk ontvangen door de burgemeester (Weber) en kinderburgemeester (Zwarteveld) 

Moerkapelle

Als eerste kwam de Sint rond 10.00 uur aan in Moerkapelle waar de Dorpsstraat al vroeg vol stond met ongeduldige kinderen.

Nieuwerkerk aan den IJssel
Tegen 13.00 uur arriveerde het gevolg in Nieuwerkerk a/d IJssel waar de Sint vakkundig langs het afgesloten Francoisviaduct geloodst moest worden om het Oude Dorp te kunnen bereiken. Vervolgens bezocht de Sint de winkelcentra Dorrestein en de Reigerhof. Ook in Nieuwerkerk werd hij begroet door een enthousiaste menigte.

Zevenhuizen
Iets verlaat werd vervolgens Zevenhuizen bereikt aan de Ringvaart waar in de Dorpsstraat veel kinderen met smart stonden te wachten en hem toezongen. Ook deed hij theater Swanla aan in bovengenoemde gemeente.

Moordrecht
Tot slot sloot hij zijn aankomst rond 16.30 uur af in Moordrecht waar hij arriveerde op het plein van het bedrijvenverzamelcomplex Ambachtstaete waar een rad van avontuur zijn aankomst een bijzonder karakter kreeg. Zo had de Sint een drukke dag met 4 aankomsten in de verschillende dorpskernen van de gemmente Zuidplas.