Clicky

Koninklijke onderscheiding voor de heer Marco Swart uit Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdagavond(gisteren, red.) heeft de heer M.W. (Marco) Swart uit Moordrecht een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Han Weber.

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer van Moordrecht, werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne aan de Ambachtweg in Moordrecht.

De heer Swart is al meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer. Op 1 oktober 1998 werd hij bij de brandweerkazerne van Moordrecht aangesteld als aspirant-manschap. Tijdens zijn carrière heeft de decorandus diverse opleidingen en scholingen gevolgd. Dat leverde hem de volgende functies en titels op: bevelvoerder, manschap, chauffeur TS, duiker, brandweerduiker, gaspakdrager, chauffeur HV2, chauffeur WO, chauffeur HA, chauffeur PM, chauffeur AL, bijrijder AL, chauffeur HV1, assistent duikploeg. De huidige rang van de heer Swart is ‘brandmeester’.

Binnen de vrijwillige brandweer van Moordrecht staat de heer Swart bekend als een betrokken brandweerman. Volgens zijn commandant is hij een voorbeeld voor het korps in gedrevenheid en standvastigheid. De decorandus betekent veel als vrijwilliger voor de kazerne Moordrecht én in zijn beroepsfunctie voor de kazerne Gouda. Hierbij brengt hij een grote hoeveelheid kennis, ervaring en motivatie in. Niet alleen vanuit zijn functies, maar ook als sociaal persoon, levert hij een grote bijdrage aan de saamhorigheid van de kazerne Moordrecht. De heer Swart wordt gekwalificeerd als iemand die zich jarenlang ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.