Clicky

VCN heren kunnen geen vuist maken tegen Dynamo, dames bekeren door

Copyright Omroep Zuidplas

Zowel de heren als dames speelden afgelopen weekend bekerwedstrijden.

VCN kan geen vuist maken tegen Dynamo
Afgelopen zaterdag trad VCN aan tegen Draisma Dynamo in de 1/8e finale van de beker.

In aantal was VCN in ieder geval de meerdere, want tegen alle verwachtingen in was iedereen present. Met plots uit Frankrijk overgekomen hoveniers, geannuleerde werkreizen en kroegbazen die toch een vrije dag konden krijgen, kon coach Van Hal 14 man op het formulier schrijven. Er werd gestart met Furby van Dijk, Thomas Boerefijn, Ralph Backer, Vincent Smid, Roland Mijnans Thomas Tournier en Rogier van Leeuwen.

Passend kreeg VCN het aardig op orde en wist de services van Dynamo redelijk goed te controleren. Om aanvallend te scoren bleek wat lastiger, en al snel keek VCN tegen een achterstand aan, met 25-15 ging deze set naar de bezoekers.

In de tweede set werd er aangetreden met 2e libero Sammy Talbott, Sharif Gabriel, Daan Spijkers en Robert Jansen, Lucas Vroom. Deze set wist de Capelse brigade iets meer druk te leggen bij Dynamo en wist de 19 punten te halen!

In de derde set kwam Tom van Reeuwijk binnen de lijnen en wist enkele mooien punten te drukken. Het was onvoldoende om de wedstrijd te verlengen en met 25 16 was het bekerverlies een feit. Hiermee komen de strijders toe aan wat welverdiende rust met een vrij weekend in januari.

Komende zaterdag wacht in Amersfoort Keistad, de nummer 4 van de competitie. Om half 8 start de wedstrijd.

Laudame Financials VCN dames 1 bekert lekker door
Op zaterdag 23 november stond de achtste finale op het programma voor dames 1. We speelden tegen geen onbekende tegenstander, namelijk Vocasa. Een team wat waar we mee in de competitie zitten, in de voorbereiding tegen hebben gespeeld en eerder jaren ook wel eens in de beker zijn tegengekomen, kortom een team wat we best goed kennen. Alle wedstrijden tegen dit team staan garant voor hard werken en spanning.

We begonnen de wedstrijd met Tess, Elles, Dominique, Laura, Tessa, Juliette en natuurlijk Marijke. We begonnen sterk en hadden redelijk snel een voorsprong van 6 punten te pakken. Toch wist Vocasa stukje voor stukje dichterbij te komen. Met 25-22 trokken we de eerste set naar ons toe.

In de tweede set ging het allemaal even mis. Al snel serveerde de spelverdeelster van Vocasa ons naar een 7-0 achterstand. Er werd flink door gewisseld om verandering in het spel te brengen, maar het zorgde niet voor de omslag die we nodig hadden. Complimenten voor het spel van Vocasa, we verloren deze set met 17-25.

Op naar de 3e set. In deze set werd pas echt een strijd zichtbaar tussen de nummer 1 en 2 in de competitie die ook beide graag een rondje verder wilden in de beker. Waanzinnige rally’s zorgde ervoor dat het ook publiek op het puntje van de stoel ging zitten. Vocasa had een tijdje 3 punten voorsprong, maar op 20-20 wisten wij 2 punten uit te lopen. Echter klapte Vocasa daar weer overheen en zorgde voor 22-24 op het scorenbord. Elles wist de bal keer op keer op de grond te krijgen bij Vocasa en zo werd het weer 24-24. De scores bleven heen en weer schijven en uit eindelijk wist Maureen met een fantastische ace 30-28 in ons voordeel te scoren!

In de 4e set was het duidelijk dat wij een boost hadden gekregen van de vorige set. Alles lukte, we pakte controle en met 25-12 de wedstrijd! We bekeren dus lekker door en komen nu tegen Eurosped uit.