Clicky

Vier keer zilver en twee keer brons bij tweede deel Regio kampioenschappen

Copyright Omroep Zuidplas

Ook tijdens het tweede wedstrijdweekend van de regionale zwemkampioenschappen zijn de Barracuda zwemmers boven zichzelf uitgestegen en zijn de nodige tickets binnen gehaald voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Hoofdrol was er weggelegd voor Marit Huisman. Op verschillende disciplines zwom zij zich in de schijnwerpers. De 200 m rugslag was een bloedstollende race en leverde haar een zilveren medaille op. Ook had zij een belangrijk aandeel in de estafette successen. Samen met Emma Verkuyl, Mila Oomens en Anouchka Bos zwom het team naar een tweede plaats op de 4 x 200 m vrijeslag. Een zwaar bevochten medaille was er ook op de 4 x 100 m vrijeslag. Met slechts een paar honderdsten achter het team van Albion WWS moesten zij met prachtige persoonlijke resultaten, genoegen nemen met het zilver.

Op de 400 m wisselslag werden bijzondere tijden neergezet door Emma Verkuyl. Derde, clubrecord en nationale top notering in 5.19.83.  Een zeer mooie 1.09.50 werd door haar neergezet op de 100 m vlinderslag. Een leeftijdsklasse jonger zwom Mila Oomens zich naar een knappe tweede plaats en stopte de chronometers bij 5.42.35. Op de 100 m schoolslag plakte zij er een fraaie verrassing aan vast met een derde plek in 1.22.02.

Bij de jongens opvallende tijden en persoonlijke records voor Reinier Velthuis op de rugslag. 50 meter in een snelle 32.80 en op de 100 meter een mooi persoonlijk record van 1.12.67 Joshua Agussalim sloot zijn toernooi af met een zeer snelle 30.90 neer op de 50 meter vlinderslag.