Clicky

Barracuda gaat digitaal

Copyright Omroep Zuidplas

Vanaf deze week gaat de zwemvereniging Barracuda de training activiteiten digitaal analyseren. 

De zwemmers uit de selectie kunnen met een persoonlijk polsbandje de video opname apparatuur starten waarmee hun oefening wordt opgenomen en in hun persoonlijk trainingsportaal wordt opgeslagen. Om de privacy te waarborgen kan elke individuele zwemmer alleen in zijn eigen trainingsportaal inloggen, nadat de zwemmer (en eventueel de ouders) toestemming heeft gegeven kan ook de hoofdcoach deze beelden bekijken.

Hoofdcoach Rolloos heeft lang gezocht naar een geschikt medium want functionaliteit en privacy staan hoog op de prioriteiten lijst bij barracuda. Rolloos verteld dat hij met deze technische mogelijkheden hele specifieke bewegingen nauwkeurig en in slow motion samen met de zwemmer kan analyseren want de kleinste details kunnen juist het verschil maken.

Sportief was er ook een persoonlijke prestatie geleverd door Mila Oomens, zij mocht na een drievoudige bloedstollende finale het hoogste podium beklimmen in Papendrecht en de Lansingh bokaal bij de minioren in ontvangst nemen. Hoofdcoach Rolloos voegt trots toe dat er aankomend weekend maar liefst 40 individuele afstanden gezwommen worden bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd. Wij wensen alle zwemmers heel veel succes in Eindhoven tijdens de NJJK.

Foto: Mila Oomens op het hoogste podium