Clicky

Heren RECO ZVH stijgen naar vijfde plaats eredivisie, dames Jumbo ZVH pakken vier punten bij Thor

Copyright Omroep Zuidplas

Gistereb speelden de heren van RECO ZVH in Koog aan den Zaan tegen de hekkensluiter van de eredivisie Zaanstad. De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Bergambacht tegen het tweede team van Bende Services Thor.

HEREN
Na de gewonnen 1/8 bekerfinale was het zelfvertrouwen van de Zevenhuizense ploeg verstevigd en dat lieten ze ook zien aan de meegereisde supporters, waaronder Evert uit Amsterdam. Via de setstanden 17-25, 22-25 en 21-25 werd een 3-0 overwinning behaald. Daarmee wisten ze zich te nestelen op de vijfde plaats.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon de wedstrijd met de volgende basis:

Ricardo Hofman, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Benjamin Parkinson en libero Mika Prins. RECO ZVH wist Zaandam met hun service onder druk te zetten, de opslag van Gianno Beij zorgde ervoor dat een klein gat geslagen werd. De Zevenhuizense heren bleven gestaag doorgaan en konden pook aanvallend veelvuldig scoren, bij 5-10 moest de coach van Zaanstad zijn eerste time-out nemen. Hierna werd de opslag teruggehaald al was dat van korte duur, Zaandam kon niet onder druk uitkomen bij 11-18 werd de laatste time-out ingezet. Wat Zaandam ook probeerde met zijn wissels RECO ZVH bleef goed doorgaan en de smash van Ricardo Hofman zorgde voor de 17-25 setwinst. In de tweede set wist Zaandam nog in het spoor van RECO blijven, mede door de vele foute services aan beide zijde. Maar na een periode waarin Ricardo Hofman aanvallend kon scoren moest de thuisclub vluchten in een time-out. Halverwege wist Zaandam te scoren met haar blokkering en nam coach Kristian van der Wel bij 13-16 zijn eerste time-out. Aanvallend werd Chris van Mullem ingezet en de opslag was weer terug. Bij 17-20 stuurde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel het veld in, Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg kwam binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en Gianno Beij en deze werd bij 22-24 weer teruggedraaid. Na een sterke aanval sloot RECO ZVH deze set met 22-25 af,

De derde set gaf een zelfde beeld te zien, Zaandam die uit alle macht probeerde om in hun spel te komen. Aanvallend kwamen de Zaanse heren soms goed door, maar vaker werden deze sterk afgeblokt. De opgebouwde voorsprong door Zevenhuizen was niet echt in gevaar. Zaanstad kon bij 20-21 nog het dichtst bij RECO komen, In deze set was het sterke Block van Ludrich Innocente van belang en hij kon ook het beslissende punt daarmee maken 21-25.

Met vertrouwen konden de heren met de bus naar Zevenhuizen toe. Dit hebben de heren zeker nodig, want woensdagavond 4 december om 19.30 uur speelt RECO ZVH in Swanla tegen het team uit Barneveld Advisie SSS. Bij winst kunnen de heren een groter gat te slaan met de achtervolgers. Na die wedstrijd kunnen de heren niet rusten, want zaterdag 7 december komt Active Living Orion uit Doetinchem, de nummer vier, op bezoek, de aanvang van deze wedstrijd is om 19.30 uur.

Opstelling teams:

Zaanstad: Max van Straten (4) (Dmitrijs Sekijevskis (2)), Marijn van Gool (8), Daniel Homburg (10) (Joris  Burger (3)), Lesley Kef (10), Robin Ottenhof (1)(Railyson Espoza(2)), Guido Spooren , Rueben Schoones (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (2) (Max Nieuwstad(3)), Chris van Mullem (9), Gianno Beij (9)(Bram Wiltenburg), Ludrich Innocente (8), Ricardo Hofman (17), Benjamin Parkinson (4), Mika Prins (L).

DAMES
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Bergambacht tegen het tweede team van Bende Services Thor en wisten met vol vertrouwen de wedstrijd naar hun hand te zetten en vier punten mee naar huis te nemen. Via de setstanden 14-25, 21-25, 25-22 en 19-25 werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Trainer/coach René van Essen stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. Het begin van de eerste set ging gelijk op tot 4-5. Met een tactisch geplaatste bal scoorde libero Jolien van Dam na een lange rally het punt. Vanaf dat moment lukte het Jumbo ZVH om met de service veel druk te zetten. Vooral Marleen van Vliet zorgde met haar opslag voor een serie aces. Daarbij waren we ook scherp bij de ballen die wel terug kwamen over het net om die meteen om te zetten in een punt voor ons. In de tweede set veranderde coach René van Essen de opstelling niet. De servicedruk bleef hoog maar Thor had daar een beter antwoord op. Halverwege de set werd bij Thor de spelverdeelster gewisseld waarmee ze ook aanvallend beter tot scoren kwamen. Na wat kleine omzettingen aan Zevenhuizense kant lukte het om de aanvallen van Thor, meer onder controle te krijgen. Vooral in de side-outs maakte we weinig fouten zodat we bijna geen series tegen kregen en de set uit konden spelen naar 21-25.

In de derde set nam Rianne Hulst de positie van Michelle van der Knaap-Bijl over. Er werd door Jumbo ZVH net als in de eerste twee sets sterk gespeeld en was al snel een mooie voorsprong opgebouwd Thor moest bij 2-8 een time-out nemen en dat had voor de thuisclub resultaat, zij kwamen wat dichterbij en kwamen uiteindelijk op 20-20. Zevenhuizen speelde prima maar keuzes aan ZVH kant en het alles of niets spel van Thor wist de thuisclub toch de setwinst met 25-23 af te dwingen. De vierde set werd gestart met dezelfde opstelling als in de derde set. De set ging gelijk op met een kleine voorsprong over en weer. Op 14-14 kwam Loeki Sterkenburg aan service en met twee aces en goed verdedigend werk van het team werd de voorsprong vergroot naar 14-18. Met een dubbele wissel werd de druk in de aanval en daarmee werd de wedstrijd winnend afgesloten door Jumbo ZVH met 19-25.

Voor de dames staat aanstaande zaterdag 7 december om 16.15 uur de thuiswedstrijd in Swanla tegen Fysiotherapie Scheepjeshof VCV uit Veenendaal op het programma.