Clicky

Eerste verlies voor dames VCN, heren pakken steenharde overwinning op Keistad

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag stond de wedstrijd tegen VV Utrecht Dames 1 op het programma voor de Laudame Financials VCN Dames. De heren van VCN wachtte een krachtmeting tegen de nummer vier van de competitie, AVV Keistad uit Amersfoort.

DAMES
De wedstrijd begon al wat rommelig, maar de dames uit Capelle aan den IJssel kwamen telkens een paar punten op voorsprong. Boven de twintig werd het lastig en Utrecht vocht zich terug, de set werd verloren met 25-22.

De tweede set was een set om snel te vergeten. VCN Dames 1 stond al snel op een grote achterstand. De wissels brachten nog wel energie in het veld waardoor VCN nog een aantal mooie punten konden maken maar de achterstand was al te groot. Het werd 25-17 voor Utrecht.

Dan maar vechten om de wedstrijd om te draaien. Laudame Financials VCN Dames 1 werd enthousiaster, ze haalden meer ballen van de grond en gingen vechten voor elk punt. Hiermee ging het gelijk op en boven de twintig kwamen ze zelfs nog op setpoint maar was het uiteindelijk Utrecht die het wist af te maken.

Het eerste verlies van het seizoen is een feit. Deze week gaan ze weer hard trainen om zaterdag scherp te zijn bij het eerste fluitsignaal in de thuiswedstrijd tegen Donitas.

HEREN
Coach Van Hal stuurde Ralph Backer, Lucas Vroom, Daan Spijkers, Thomas Boerefijn, Tom van Reeuwijk, Roland Mijnans en Rogier van Leeuwen het veld in. Promovendus Keistand liet in de eerste set zien waarom ze terecht vierde staan. Met vrijwel foutloos spel en veel defenses pakten ze de eerste set met 25-17.

Het werd VCN duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Er werd iets beter ingespeeld op de tips en shots van Keistad en er werden wat zwaktes in de passlijn gevonden. Het ging gelijk op tot ongeveer 14-14 maar daarna verhoogde VCN de druk en kon het met 25-20 naar setwinst lopen. In de derde set kon VCN de druk verder opvoeren en wist het een ruime voorsprong te pakken met een serviceserie van Thomas Boerefijn. 25-15 was het resultaat.

Met goed verdelend werk van de inmiddels ingevallen Robert Jansen werd de wedstrijd in set 4 gewonnen aan de buitenkanten. Spijkers en Van Reeuwijk scoorden er op los en met 25-19 kon Capelle de winst bijschrijven en de 1e plek veiligstellen.

Volgende week wacht een thuisduel tegen Peelpush om 17.00 in de eigen Oostgaarde.