Clicky

Wethouder in de weer met graafmachine bij start project ’t Land Kanaän

Copyright Omroep Zuidplas

Op het terrein van de monumentale boerderij 't Land Kanaän in Zevenhuizen worden de komende maanden twaalf nieuwe woningen gebouwd. De bouw is dinsdag 14 februari officieel van start gegaan. Naast de bouw van de woningen wordt ook de boerderij opgeknapt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst dinsdagmiddag is in het bijzijn van de wethouders Hordijk en van Woudenberg een officieel begin gemaakt met het project. Vorige week is al een grote schuur op het terrein verplaatst. Deze schuur en het toegangshek van de voormalige boerderij blijven behouden.

De gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Thunnissen hebben vorig voorjaar afspraken gemaakt over het project. De gemeente heeft jaren in de maag gezeten met het leegstaande complex. Na de overeenkomst is er gewerkt aan een bestemmingsplan en juni vorig jaar is de verkoop van de woningen gestart.

De boerderij aan de Eendragtsdijk is sinds de jaren 70 van de vorige eeuw eigendom van de gemeente. Rond de boerderij is in de jaren 80 de Zevenhuizense Vogelwijk gebouwd. ’t Land Kanaän is een Rijksmonument.