Clicky

Live-blog: raadsvergadering 18 april 2017

Copyright Omroep Zuidplas

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De uitzending start om 19:55 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

Op deze pagina vindt u een live-blog gemaakt door de redactie van Omroep Zuidplas. Het bevat de hoofdlijnen en meest bijzondere uitspraken van de vergadering. Belangrijke gebeurtenissen melden wij ook via Twitter: @OmroepZuidplas.

Meeluisteren kan via het internet of via een van onze frequenties. Meetwitteren over de Zuidplas-politiek kan met de hashtag #raadzuidplas.

De agenda van deze vergadering kunt u vinden op de website van de gemeente Zuidplas.

Reactie's (13)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 19-4-2017 7:18

Soms vraag je je wel eens af, waar zo'n gemeenteraad mee bezig is? Een " Dorpshuisbeleid"; kan dat niet gewoon overgelaten worden aan de potentiele gebruikers/dorpen? Als er iets mankeert kan dat toch per geval bekeken worden. Digitale panels, die al dan niet representatief zijn..de gemeenteraad is dat dan kennelijk niet. En dan tot slot: het grondbedrijf komt weer financieel overeind, maar er is iets engs in Zevenhuizen Zuid aan de hand.......wat blijft onduidelijk.

Ik kan mij voorstellen dat onze liveblogger moeite heeft om de besluitvorming te doorgronden. Gelukkig wordt er weer een commissie opgeheven.....rest volgt?

HVN 19-4-2017 7:35

Zou het met het klimaat daar te maken hebben?

Jan Dirk Dorrepaal 22-4-2017 8:24

@HVN. Nu de SP uit het College vertrokken is, zou je kunnen denken aan het aloude adagium:" Het is de schuld van het kapitaal".

Jan Dirk Dorrepaal 23-4-2017 8:18

De Provincie Zuid Holland heeft over 2016 een overschot geboekt van ca €35mln. Gelet op de rol van die Provincie in het debacle van het  Zuidplaspolderproject zou het terecht zijn, dat een deel van dat overschot uitgekeerd wordt aan het Grondbedrijf van Zuidplas als compensatie voor het geleden verlies. 

Een interpellatie waard.....?

Thom 23-4-2017 10:34

Provincie Z-H zit nog steeds met 40% in Grondbank ZuidPlasPolder dus draagt daar al mee in het verlies op gronden ZPP, toch? 

Jan Dirk Dorrepaal 23-4-2017 13:04

@Thom. Dat zit dus in dat resultaat van €36 mln. Het gaat natuurlijk om het deel (9%) van  Zuidplas; bijvoorbeeld €2,7 mln verlies dat werd geïncasseerd in 2012 getuige het interview met de toenmalige Wethouder Bosman onder het motto "Zuidplaspolder een uitdaging". Overigens werd Zuidplas ook geacht mee te betalen (in eerste instantie €25 mln) aan de hoofdplanstructuur. Hoe dat uiteindelijk is geregeld weet ik overigens niet meer.

Thom 23-4-2017 13:33

Over €25 milj. bijdrage aan hoofdplanstructuur is volgens mij afgesproken, dat Zuidplas dat bedrag niet hoefde te betalen, máár zelf de kosten moet dragen voor ontsluiting / infrastructuur bij de nieuwe bouwprojecten in Zuidplas. Dat betekent m.i. dat bijv. de ontsluiting van Moerkapelle, waar al langer discussie over is, nu door Zuidplas betaald moet worden.

Jan Dirk Dorrepaal 23-4-2017 14:25

Zoiets begon ook bij mij te dagen. In de Staten werd overigens gesuggereerd om van die €36 mln maar snel nieuwe fietspaden aan te leggen. Misschien een idee om het deel van het fietsplan in Zuidplas prioriteit te geven, als ik zie met welke aantallen bijv. de racefietserij en de elektrisch ondersteunde (vnl bejaarden) trapperij zijn gegroeid. 

Jan Dirk Dorrepaal 25-4-2017 9:07

Deze reacties begonnen met de vraag waar de gemeenteraad zich mee bezighoudt, dus eigenlijk mee bezig zou moeten houden. Wie leest dat het waterschap de bewoners van Gouda erop wijst de drempels van hun woningen  te verhogen omdat ze bij hoosbuien niet in zal staat zijn tot een ordentelijke waterafvoer, dat wateroverlast volgens nieuwe berekeningen vele decennia eerder zal gaan optreden in onze delta, moet zich toch gaan afvragen of nieuwe woningbouw in de laagste polder ter wereld wel verstandig is. Of het daarentegen niet beter is aan extreem waterbeheer te gaan denken. En dan bedoel ik niet, dat de fietspaden op termijn geschikt worden gemaakt voor waterfietsen. Of dat men bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis niet alleen gelijk maar maatregelen neemt tegen vleermuizen, maar ook tegen de mogelijkheid van waterratten.. 

 

HVN 25-4-2017 14:06

http://www.essezoom-watertuinen.nl/ (in Alexanderpolder in Nieuwerkerk)

Thom 25-4-2017 17:28

Veel water cheeky https://woneninessezoom.nl/

Jan Dirk Dorrepaal 25-4-2017 19:33

Esseplas?