Clicky

Verbreding A20 Nieuwerkerk Gouda controversieel verklaard

Copyright Omroep Zuidplas

De Tweede Kamercommissie voor infrastructuur heeft woensdag 10 mei de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda controversieel verklaard. Gevolg is dat zolang de formatie in Den Haag duurt de voorbereidingen voor het project stil komen te liggen.

De commissie verklaarde eerder al een lijst met onderwerpen controversieel maar de verbreding van de A20 bij Nieuwerkerk nog niet. Op verzoek van een aantal Kamerleden is dat woensdag alsnog gedaan. Het controversieel verklaren zou ondersteund worden door de partijen die momenteel in gesprek zijn om een nieuw kabinet te vormen. De Tweede Kamer moet het besluit van de commissie nog wel formeel maken.

De kans bestaat dat het infrastructuurproject in combinatie met andere onderwerpen op tafel ligt bij de informateurs in Den Haag en dus weer ter discussie staat. Vlak voor de verkiezingen kwam minister Schultz speciaal naar Nieuwerkerk voor een feestje en een handtekening die het begin van de oplossing zou moeten zijn. Tijdens het bezoek werd het jaar 2021 genoemd in plaats van 2029 als jaartal waarop de verbreding aangelegd zou moeten worden.

De A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel staat al jaren in de file top 10 en is zeer regelmatig het toneel van aanrijdingen. Ook woensdagmiddag stond het verkeer weer vast door een aanrijding op het smalle stukje weg. Het deel tussen Nieuwerkerk en Moordrecht is begin jaren 60 aangelegd en vormt een belangrijke schakel in de verbinding tussen Rotterdam en het oosten van het land.

Onderstaande de video die Omroep Zuidplas maakte bij het bezoek van de minister op maandag 13 februari.

Reactie's (4)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

ReneM 11-5-2017 8:06

Tja, als men kijkt naar welk partij de 2 personen op de afbeelding van de video clip staat is het wel te begrijpen dat het zo lang duurt en waarschijnlijk weer niets van komt Sad Steeds maar beloften maken die ze niet nakomen.

HVN 11-5-2017 14:40

Zaterdag heeft de HVN in de Oudheidkamer de A20-startstropdas al van André Muller gekregen. In dank!

Jan Dirk Dorrepaal 11-5-2017 15:56

Misschien wordt er nu gedacht aan een versmalling vanaf Alexander tot Nieuwerkerk met de rechterbaan als in- en uitvoegstrook. 

jdd 11-5-2017 20:18

Met dank aan groenlinks die als missie heeft het verkeer te laten vast lopen en de Nederlandse economie te ruïneren.