Clicky

Tunneldrama Bredeweg beleeft nieuw dieptepunt

Copyright Omroep Zuidplas

De dramasoap rond de nieuwe spoortunnel in de Bredeweg bij Zevenhuizen heeft in de nacht naar vrijdag 16 juni een nieuw dieptepunt bereikt. Ondanks alle waarschuwingsborden heeft een vrachtwagenchauffeur zijn combinatie in de tunnel klem gereden.

Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur. De vrachtwagenchauffeur heeft bij het inrijden van de Bredeweg een woud aan borden genegeerd en is vervolgens toch door gereden naar de spoortunnel. Het tunneltje dat eind maart is opengesteld is niet geschikt voor dergelijke combinaties waardoor de vrachtwagen hopeloos klem is komen te zitten. De chauffeur is bij het ongeval ongedeerd gebleven.

ProRail heeft afgelopen nacht de tunnel op schade geïnspecteerd. Vrijdagmorgen bleek het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag gelukkig gewoon doorgang te kunnen vinden. Niet duidelijk is of de chauffeur het hoogteportaal voor de tunnel ook geramd heeft of dat dit daarvoor weer kapot gereden is.

De Bredeweg is sinds vrijdag 8 juni vrijwel afgesloten voor al het verkeer. Vanaf de aansluiting met de A20 is al het verkeer onmogelijk gemaakt. Hierdoor moet het verkeer kilometers omrijden via de afrit Nieuwerkerk en de Parallelweg. Een flink aantal bedrijven aan de Middelweg en Bredeweg hebben hier grote last van. De combinatie afgelopen nacht kwam vanaf de A12. Verkeer vanaf deze kant kan niet meer rechtstreeks vanaf bedrijventerrein Doelwijk naar de tunnel rijden. Vanaf de A12 is dit nog wel mogelijk maar het verkeer moet dan wel laveren langs een woud van verkeersborden.

Reactie's (2)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Cor V 16-6-2017 14:51

Een tunnel voor alle autoverkeer dient een hoogte te hebben van tenminste 4,20m.

cor laurier 18-6-2017 11:57

Wij geven onze industie tereinen mooie namen .Staat ook mooi op de borden .Maar weet de chaufeur ook de naam van het industrie terrein?Want daar gebruiken ze weer straatnamen .Dat adres staat op zijn papieren .Industrie terrein staat ook niet in de navegatie .Toen het Gouwepark er kwam stonden vaak genoeg vrachtauto s  in Moordrecht die de Westbuurtstraat in wilde, terwijl ze op de Westbaan van het Gouwe park moesten zijn .Waarom  niet de straatnamen weglaten , en het adres gewoon Industrie terrein naam (Doelwijk )met een nummer laten zijn .Dan heb je ook nog wat aan de borden die  er staan . Bij de A 20 moordrecht zie je ook nog veel auto s verkeerd rijden naar  de mac. Staat zo lullig blauw bordje met horeca , als daar gewoon  mac donald met pijlen had gestaan .Dan hadden ze vanaf de A 20 echt niet het tunneltje genomen .Vraag me af wat de ondernemers hebben ondernomen naar de klanten die bij hun komen om spullen af te leveren .Hoe hebben ze die ingelicht.?