Clicky

Tunneldrama Bredeweg beleeft nieuw dieptepunt

Copyright Omroep Zuidplas

De dramasoap rond de nieuwe spoortunnel in de Bredeweg bij Zevenhuizen heeft in de nacht naar vrijdag 16 juni een nieuw dieptepunt bereikt. Ondanks alle waarschuwingsborden heeft een vrachtwagenchauffeur zijn combinatie in de tunnel klem gereden.

Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur. De vrachtwagenchauffeur heeft bij het inrijden van de Bredeweg een woud aan borden genegeerd en is vervolgens toch door gereden naar de spoortunnel. Het tunneltje dat eind maart is opengesteld is niet geschikt voor dergelijke combinaties waardoor de vrachtwagen hopeloos klem is komen te zitten. De chauffeur is bij het ongeval ongedeerd gebleven.

ProRail heeft afgelopen nacht de tunnel op schade geïnspecteerd. Vrijdagmorgen bleek het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag gelukkig gewoon doorgang te kunnen vinden. Niet duidelijk is of de chauffeur het hoogteportaal voor de tunnel ook geramd heeft of dat dit daarvoor weer kapot gereden is.

De Bredeweg is sinds vrijdag 8 juni vrijwel afgesloten voor al het verkeer. Vanaf de aansluiting met de A20 is al het verkeer onmogelijk gemaakt. Hierdoor moet het verkeer kilometers omrijden via de afrit Nieuwerkerk en de Parallelweg. Een flink aantal bedrijven aan de Middelweg en Bredeweg hebben hier grote last van. De combinatie afgelopen nacht kwam vanaf de A12. Verkeer vanaf deze kant kan niet meer rechtstreeks vanaf bedrijventerrein Doelwijk naar de tunnel rijden. Vanaf de A12 is dit nog wel mogelijk maar het verkeer moet dan wel laveren langs een woud van verkeersborden.