Clicky

Historische Vereniging vraagt aandacht voor molenfundament Hitland

Copyright Omroep Zuidplas

De Historische Vereniging Nieuwerkerk heeft met een brief aan het recreatieschap Hitland aandacht gevraagd voor een 18de eeuws molenfundament in het gebied. De leden van de vereniging willen behoud en onderhoud van de restanten van een molen.

Het molenfundament ligt in het Nieuwerkerkse deel van wat tegenwoordig Park Hitland heet. De molen die er ooit gestaan heeft werd gebruikt bij het waterbeheer in de polder langs de Hollandsche IJssel. Bij de inrichting van het recreatiegebied in de jaren 90 is het behouden en voorzien van een hek om het veilig te maken. Het afgelopen jaar is er veel gedaan aan onderhoud van het gebied maar is er geen aandacht voor het historische molenfundament.

De vereniging wil dat het fundament teruggebracht wordt in de staat waarin het verkeerde voordat het verval inzette. Ook wil men dat de restanten van de molen op de gemeentelijke monumentenlijst wordt gezet. Ook wil de vereniging een meehelpen aan een informatiebord zodat voorbijgangers weten wat er ooit gestaan heeft. De brief van de historische vereniging is gericht aan het bestuur van recreatieschap Hitland. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.

Reactie's (3)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Thom 8-6-2017 19:17

Nog even en je ziet het niet meer .....  wink

https://omroepzuidplas.nl/user/402/fotos/121097/molen-fundament-hitland-...

HVN 11-8-2017 19:55

Dat lijkt nu het ambtelijk(_politiek) top-ideaal, maar waarom (waar hebben we het over?) Waarom zou die eerdere Hitlandfolder achterhaald zijn: 'De recreant met gevoel voor geschiedenis haalt zijn hart op rond de gerestaureerde steenovens of loopt geboeid over de blootgelegde molenfundering bij de Molenwetering.'

Misschien een tip voor een machthebbend raadslid van buiten Nieuwerkerk - ook dat volk mag volgend jaar kiezen - om daar eenmaal in de 4 jaar eens te gaan kijken?