Clicky

Mix van ervaring en nieuw talent op lijst D66 Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

D66 Zuidplas stelt definitieve kieslijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Tijdens de ledenvergadering op donderdag 28 september 2017 hebben de leden van D66 Zuidplas de definitieve kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Nadat in het voorjaar Rik van Woudenberg, momenteel D66 wethouder in Zuidplas, was verkozen tot lijsttrekker zijn nu de nummers 2 t/m 18 gekozen. Huidig raadslid Frans Klovert is de runner-up op plaats 2 en Chantal Bon – van de Griek de eerste vrouw op de lijst op plaats 3.

Frans, Chantal, Mark en Joop
Met Frans Klovert, Mark Clavaux en Joop Huson op respectievelijk 2, 4 en 5 is de huidige fractie terug
te vinden op de lijst. Met Chantal Bon, jurist, bewindvoerder, onderneemster en ZZP’er, op plaats 3 heeft de fractie een vrouw met veel ervaring op de lijst. Daarna volgen getalenteerde leden die hebben aangeven op termijn de gemeenteraad(fractie) te willen versterken.

Claudia Wolff doet een stapje terug
Opvallend op de lijst is de positie van de huidige gractievoorzitter Claudia Wolff. Claudia heeft zelf
aangegeven een stapje terug te willen doen. “Na een intensieve periode van eerst 4 jaar in de oppositie met z’n tweeën en vervolgens 4 jaar als fractievoorzitter in de coalitie is het nu tijd voor mijn gezin en werk.” Claudia staat nog wel hoog op plaats 7 omdat zij wel beschikbaar is voor bijvoorbeeld een tijdelijke vervanging, zij hoeft met haar ervaring dan niet ingewerkt te worden. Claudia blijft verder behouden voor de fractie ter ondersteuning.

Rik van Woudenberg - lijsttrekker
In de AAV (Algemene Afdelings Vergadering) van 18 mei 2017 werd Rik van Woudenberg met unanieme stemmen verkozen tot lijsttrekker. Rik is erg blij met de lijst voor de
gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. “Met deze mix van ervaring en nieuw talent kan D66 de komende jaren het verschil maken. De inwoners van Zuidplas hebben hiermee de garantie dat het belang van het individu en de samenleving die wij met z’n allen vormen zijn gediend”.