Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij het 30 jarig jubileum Wereldwinkel

Copyright Omroep Zuidplas

De avond vooraf was er voor (ex-) medewerkers al een feestelijk samenkomst gehouden en vandaag werd de formele mijlpaal geslagen door wethouder Daan de Haas.

Hij hield een speech, sneed de taart aan, reikte bloemen uit en gaf de prijswinnaressen van de puzzel van de Wereldwinkel hun prijs. Omroep Zuidplas was live getuige van dit moment en heeft daarnaast een interview met mevrouw Heidi Timmermans-Dijkgraaf uitgezonden. U kunt de speech terugluisteren in het gekoppelde geluidsfragment onderaan dit artikel.(tekst gaat verder onder de foto)Wereldwinkels zijn ooit, zo ongeveer 35 jaar geleden, begonnen met de verkoop van rietsuiker en later kwam daar de onder meer de bekende Max Havelaar koffie bij en ondertussen is het productenpakket heden ten dage uitgegroeid tot een behoorlijk pakket aan producten. Allemaal Fair Trade, ofwel eerlijke handel waarbij de producent een normale en goede prijs krijgt en niet uitgebuit wordt.  De wereldwinkel in Nieuwerkerk aan den IJssel draait sinds begin van dit jaar als een zelfstandig bedrijf onder de vlag van een stichting en wordt gerund door zo’n 36 vrijwilligers.(tekst gaat verder onder de foto)Inkopen worden gedaan bij gespecialiseerde inkooporganisaties op gebied van Fair Trade. Het continue vast stellen of de formule van eerlijke handel nog steeds werkt wordt continue geavaleerd en onderzocht door internationale organisaties.(tekst gaat verder onder de foto)Men kan er dus constant van verzekerd zijn dat het een eerlijk product is en de producent ook eerlijk betaalt wordt. Eerlijkheid en ieder zijn rechtmatige deel van de koek. En dat werkt echt.(tekst gaat verder onder de foto)En dat geruis op de achtergrond van landelijke organisatie en zo hoort er allemaal bij. Bij iedere organisatie moet van tijd tot tijd de bezem gehanteerd worden om weer tot nieuw elan te komen.

Beluister hier de speech van wethouder Daan de Haas:

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

dinie 20-11-2017 13:30

Geweldig, wat een mijlpaal van iets wat zo'n mooi streven is, 10 jaar heb ik als vrijwilliger mee gewerkt, met vele anderen.

En wat zo bijzonder is, en de goede sfeer tekent, is het feit dat er nu nog steeds mensen vanaf het begin altijd gebleven zijn, petje af en van harte gefeliciteerd