Clicky

SP Zuidplas wil onderste steen boven over timing en inhoud Questan rapport

Copyright Omroep Zuidplas

SP fractievoorzitter Jan Baas(foto) wil de onderste steen boven over de timing van het rapport van Questan dat bij een informatienota over de woonvisie was toegevoegd.

Dit na aanleiding van een artikel waarbij boven water kwam dat het negatieve advies over bouwen van veel woningen eerder dan het besluit over het vijfde dorp op het gemeentehuis was.

“Hierdoor krijg ik het gevoel dat we niet alle informatie hebben gehad, wat wel toegezegd is en dat het bid naar de provincie nooit verstuurd had mogen worden. Onze tegenstem, met PvdA/GL en NEZ, wordt met dit rapport juist onderschreven” laat fractievoorzitter Jan Baas weten.

“We willen snel de onderste steen boven, wat was er op welk moment aan informatie, wist het college bijvoorbeeld al van dit rapport of is de wethouder zelf ook verrast. Wat voor effect heeft het voor het bid bij de provincie en doen we er niet verstandiger aan het bid in te trekken. Bijzondere was dat 3 dagen na het raadsbesluit het al bij de provincie lag. Had men om dit rapport haast “ schetst Baas in de vele vragen die nu boven komen.

Baas wil net als PvdA/Groen Links en NEZ snel in overleg over hoe verder te gaan en welke middelen hiervoor worden gebruikt.

Bron foto: SP Zuidplas

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 9-1-2018 12:35

@Thom. Het was welicht een goede etc. reactie van de locale pers, maar bepaald niet vlotjes . Ik had dat rapport al onder kerstboom gelezen en het afgedaan als wisselvallig evenals de schrijver, die wist te melden dat de situatie sinds ca 2010 ingrijpend was veranderd. Dat zal mi de komende tijd wel weer gebeuren (en gebeurt thans al in het buitenland zie de forse prijsdalingen oa in Zweden) dacht ik toen. Dat laat onverlet, dat het rapport bij de raadsleden op het moment van Bid beslissing bekend had moeten zijn. 

Overigens denk ik dat we het in Zuidplas met nog totaal zo'n 2500 (koop en huur) woningen wel gehad hebben. Ik hoop dat de huidige kopers niet teveel financiele averij zullen oplopen.

 

Thom 9-1-2018 12:50

Jan Dirk, ik had me voor de Kerst al over het rapport verbaasd, maar de politiek was blijkbaar al op Kerstreces wink