Clicky

Cultuur

Haringparty en vaatje haring veilen groot succes (video)

Foto

Niet alleen veel inwoners van de gemeente Zuidplas maar ook veel ondernemers bezochten het evenement.

Succesvolle Kamermuziekavond voor jongeren

Foto

Op vrijdagavond 8 juni was er een kamermuziek avond in de muziekschool (MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas) in Nieuwerkerk.  

Veel belangstelling voor Instrumentenparade

Foto

In een bomvolle zaal van de muziekschool in Nieuwerkerk (MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas)  luisterden en keken zo’n honderd kinderen met hun oudersverzorgers op woensdag 6 juni naar allerlei instrumenten die zich voorstelden tijdens de Instrumentenparade.

Omroep Zuidplas aanwezig bij vrijwilligerswaardering in Moordrecht(video)

Foto

Vorig jaar is het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van start gegaan met een waarderingsmoment op dorpsniveau. Vanuit diverse vrijwilligers en organisaties was aangegeven dat hieraan behoefte was. 

Voorstellingen 'Midzomerdagdroom' in Swanla

Foto

Hoewel de meeste mensen pas sinds kort in de zomerse sfeer terecht komen, zijn de spelers van de Stichting Turf al sinds afgelopen winter iedere woensdagavond de zomer aan het vieren.

De ooievaars op Leefgoed de Olifant hebben zeker twee kuikens

Foto

De wandelaars op het Leefgoed hebben het al gezien: De trotse ooievaars, die al jarenlang het nest bewonen, hebben zeker twee kuikens op het nest. 

Zomerconcert in Franse stijl door Symfonie Orkest Midden Holland

Foto

Op 2 juni 2018 zal het zomerconcert van Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel in het teken staan van het vakantie-gevoel.

Pianodocent Koos van Vliet met pensioen

Foto

Na bijna 25 jaar pianolessen verzorgd te hebben voor MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas (voorheen de Nieuwerkerkse Muziekschool) was afgelopen vrijdag, 18 mei, de laatste werkdag van Koos van Vliet.

Montmartre aan De IJssel

Foto

Net als voorgaande jaren verandert Leefgoed de Olifant tijdens de Pinksterdagen in Montmartre aan de IJssel.

Beeldentuin 2018 van start

Foto

Afgelopen zondagmiddag ging met een rondleiding de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant van start. Niet alleen de hoeveelheid kunstenaars, maar ook de kwaliteit is in de afgelopen vijf jaar groter geworden.

Pagina's