Clicky

Jibber Jabber & The Jams bij Bang Your Radio

De Garage Surf band Jibber Jabber & The Jams gaat lekker! Begin dit jaar hebben ze de EP Liberté Toujours uitgebracht met daarop de gelijknamige single waarvoor ook een videoclip is. Ze zijn geselecteerd voor de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands en ze touren dit najaar met de  Popronde door Nederland (het grootste landelijk rondreizende muziek festival). Op donderdag 19 juli spelen ze op het showcase-festival voor Rotterdams talent genaamd Eendracht Festival  in stamkroeg Bar3 naast Rotown

De naam is geïnspireerd door King Gizzard & The Lizard Wizard. Ze wilden ook zo'n lekker doorratelende naam. Waarbij Jibber Jabber van kletspraat komt en the Jams voor de riffs staat. Invloeden voor de muziek zijn: Invloeden zijn The Sonics, The Reatards en Dick Dale .

Je kan Jibber Jabber & The Jams een echte Do It Yourself band noemen. Ze nemen alles zelf op. Ze willen binnenkort nieuw materiaal opnemen, waarbij ze het hardere van de demo combineren met de aanstekelijke refreinen en de man-vrouw zang van de eerste EP.
Doel: liever vijf platen in het jaar uitbrengen dan op Lowlands spelen.

Meer over Jibber Jabber & The Jams lees je hier.

Thomas Harteveld sprak met de band.

Programma: