Clicky

Gouds SKAasfestival maakt van Gouda een van dé Skank-plekken

Het Gouds SKAasfestival is toe aan de tweede editie. Deze zaterdag in Studio Gonz. Vorig jaar is het festival op de dag zelf uitverkocht. Met de twee Goudse ska-bands, Rude Radiation en Skapiche?!, op de planken.

Dit jaar spelen er meer ska-bands uit de regio en Be Like Max uit Amerika. Phoenix City Retaliators(Phoenix City komt van de stad die herrezen is uit z'n as ofwel Rottedam) speelden nog op de Nacht van de Kaap 2018 en hebben inmiddels een nieuwe zangeres. Binnenkort gaan ze opnemen voor een nieuw album, aangezien de debuutplaat bijna is uitverkocht. Het nummer hiernaast is van de Retaliators en heet Swing-A-Ling Time. Met SKAvuiten uit Dordrecht kan je sneller meezingen omdat ze ska met Nederlandse teksten maken. Met soms een Doe Maar achtige sfeer, een humoristische inslag en meezingbare refreinen. Peen uit Hellevoetsluis opent de avond met ska en reggae covers. Bij onze collega's van 3voor12 Breda lezen we dat de negenkoppige ska-band Skippabeat uit Breda in Bonny Mahonie van country trash band Tio Gringo een nieuwe zangeres vonden. Inmiddels is er nieuw werk met Bonny uit op spotify. 'Skippabeat knalt altijd, of het nu het Bevrijdingsfestival, Paradiso of Breda Barst of in 013 is.'

Initiatiefnemer is Marc van Skapiche!? (met nieuwe zangeres is het iets meer ska-punk geworden) samen met Virginia van Studio Gonz.

Voor meer informatie, klik hier.

Programma: