Clicky

Podcasts


 • Jibber Jabber & The Jams bij Bang Your Radio

  04/07/18
  De Garage Surf band Jibber Jabber & The Jams gaat lekker! Begin dit jaar hebben ze de EP Liberté Toujours uitgebracht met daarop de gelijknamige single waarvoor ook een videoclip is. Ze zijn geselecteerd voor de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands en ze touren dit najaar met de  Popronde door Nederland (het grootste landelijk rondreizende muziek festival). Op donderdag 19 juli spelen ze op het showcase-festival voor Rotterdams talent genaamd Eendracht Festival  in stamkroeg Bar3 naast Rotown. De naam is geïnspireerd door King Gizzard & The Lizard Wizard. Ze wilden ook zo'n lekker doorratelende naam. Waarbij Jibber Jabber van kletspraat komt en the Jams voor de riffs staat. Invloeden voor de muziek zijn: Invloeden zijn The Sonics, The Reatards en Dick Dale .Je kan Jibber Jabber & The Jams een echte Do It Yourself band noemen. Ze nemen alles zelf op. Ze willen binnenkort nieuw materiaal opnemen, waarbij ze het hardere van de demo combineren met de aanstekelijke refreinen en de man-vrouw zang van de eerste EP.Doel: liever vijf platen in het jaar uitbrengen dan op Lowlands spelen.Meer over Jibber Jabber & The Jams lees je hier.Thomas Harteveld sprak met de band.
  Beluister dit fragment

 • Terug en vooruitblik met burgemeester Kats

  30/06/18
  Het jaar 2018 zit precies op de helft. Met onze burgervader blikte we terug op de eerste zes maanden en keken we vooruit naar het komende half jaar.Danny Govers had een uitgebreid interview met burgemeester Gert-Jan Kats van Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Walter Penninga en Joke Verdoold over de Adviesraad Zuidplas

  30/06/18
  De Adviesraad Sociaal Domein Zuidplas, zoals de formele naam is, adviseert het College van Burgemeester en Wethouders op beleidsniveau. Danny Govers sprak met voorzitter Walter Penninga en secretaris Joke Verdoold over de Adviesraad Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Esther Schulte over de zomerduik in de Zevenhuizerplas

  30/06/18
  Het zomerseizoen in Nesselande wordt dit jaar voor het eerst geopend met een heuse zomerduik in de Zevenhuizerplas.Danny Govers sprak hierover met Esther Schulte van de werkgroep Zevenhuizerplas, de organisator van dit event. 
  Beluister dit fragment

 • Wethouder Jan Verbeek over de extra parkeerplekken bij sportpark Dorrestein

  30/06/18
  Het college heeft na een aangenomen motie met de verenigingen de sportcapaciteit op Sportpark Dorrestein besproken.Danny Govers sprak hierover met wethouder Sport Jan Verbeek.
  Beluister dit fragment

 • Juryvoorzitter Henk ten Hoopen over Zuidplas Cultuurprijs 2018

  30/06/18
  De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een lokale inwoner of instantie die het culturele leven in de gemeente verrijkt. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.Danny Govers sprak hierover met juryvoorzitter van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas Henk ten Hoopen.
  Beluister dit fragment

 • Wethouder Jan-Willem Schuurman over terugplaatsen fietsenrekken de Smidse

  30/06/18
  Na consultatie van betrokkenen plaatst de gemeente de fietsenrekken rond de Smidse weer terug naar de oude situatie.Danny Govers sprak hierover met wethouder Beheer Openbare Ruimte Jan-Willem Schuurman.
  Beluister dit fragment

 • Astrid Schimmel over de Ondernemersprijs Midden-Holland 2018

  30/06/18
  Het vijfde jaar op rij worden ondernemers uit de gemeente Zuidplas uitgedaagd om mee te doen aan de Ondernemersprijs Midden Holland, waarbij de Ondernemer/ Onderneming van het Jaar verkozen wordt.Danny Govers sprak hierover met Astrid Schimmel van de organisatie van de Ondermersprijs Midden-Holland Network Business Events.
  Beluister dit fragment

 • Skapiche?! over albumrelease bij Bang Your Radio

  24/06/18
  ​De Goudse / Rotterdamse Ska band Skapiche?! released op zaterdag 7 juli de nieuwe EP 'My Night'. Met een releaseparty in De Kroepoekfabriek met de Vlaardingse band Stenchtown en Skandaal.  De nieuwe frontvrouw van Skapiche, Lisanne van der Linden, heeft nog haar optreden als inval-zangeres van Trossen Los ingestuurd om bij Skapiche te komen. Bassist Martijn Horsten van Trossen Los zit ook in Stenchtown.Saxofonist Marc Spring In 'T Veld en zangeres Lisannen van der Linden zijn te gast bij radioshow Bang Your Radio. In de uitzending hoor je twee nieuwe nummers van de nieuwe EP. 'Imperfect Harmony' en de titeltrack van de nieuwe EP & het nummer waar de videoclip voor komt 'My Night'.Marc van Skapiche organiseert samen met Studio Gonz ook Gouds SKAasfestival Op zaterdag 22 september is de tweede editie met Be Like Max uit Amerika. Skippabeat, Skavuiten, Phoenix City Retailliators en Peen komen allemaal uit de regio.Thomas Harteveld van Bang Your Radio sprak hierover met saxofonist Marc Spring In 'T Veld en zangeres Lisannen van der Linden.
  Beluister dit fragment

 • Hellbilly Hank 13 bij Bang Your Radio

  24/06/18
  Krimpenaar Ricardo Lagerwaard heeft op Surfrock 2018 gespeeld als outlaw hillbilly country act Hellbilly Hank 13. Zijn inspiratiebronnen zijn Bob Wayne en Hank Williams III. In de radiostudio speelt hij onder andere Chatterbox (Bob Wayne cover) & When Death Comes To Town.Thomas Harteveld van Bang Your Radio ontving Ricardo in de studio van Omroep Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Knapste man van Nederland bij Omroep Zuidplas

  24/06/18
  De ster van Nieuwerkerker Bradley Zee is snel rijzende. De 23 jarige Nieuwerkerker staat op 27 juli in de Dominicaanse Republiek in de Worldfinal Men Universe. Hij vertegenwoordigt Nederland als knapste man.Philip van Es sprak met de knapste man van Nederland.
  Beluister dit fragment

 • Wethouder Jan Verbeek over problemen rondom de Hennipgaarde en roeibaan

  24/06/18
  De Hennipgaarde is de laatste weken negatief in het nieuws. Zo zou de waterkwaliteit slecht zijn en zouden jongeren zaken bij de Willem Alexander roeibaan hebben vernield.Philip van Es sprak hierover met wethouder Jeugd Jan Verbeek.
  Beluister dit fragment

 • Koen van Rijn over selfie recordpoging

  24/06/18
  Met 2.000 mensen op één selfie. Mocht het lukken betekent dit een officieel wereldrecord.De Rotterdamse kunstenaar Koen van Rijn (24) zoekt zoveel mogelijk mensen, die op zondagmiddag 24 juni samen met hem op de foto willen voor deze recordpoging.Philip van Es sprak hierover met initiatiefnemer Koen van Rijn.
  Beluister dit fragment

 • José de Wit over Paul&Paul Lions Rottemerenloop

  24/06/18
  Zaterdag 23 juni stond de 29ste keer de Lions Club Zevenhuizen Rottemerenloop op het programma.Vlak voordat de Rottemerenloop begon sprak Philip van Es met commissielid van de Lions Club Zevenhuizen José de Wit.
  Beluister dit fragment

 • Daniel Bassie en Martijn Imming over Blind Sport Challenge

  17/06/18
  Inwoners in de gemeente Zuidplas worden deze weken uitgedaagd om mee te doen aan de Blind Sport Challenge.Danny Govers sprak hierover met mededenkers Daniel Bassie en Martijn Imming.
  Beluister dit fragment

Pagina's