Clicky

Podcasts


 • Wethouder Daan de Haas over Zuidplas hart-veilig

  13/10/18
  Deze maand worden de laatste AED’s geplaatst en is de gemeente Zuidplas een hart-veilige gemeente.Ton van der Bruggen sprak hierover met wethouder Volksgezondheid van de gemeente Zuidplas Daan de Haas.
  Beluister dit fragment

 • Wendy Engelen over informatiemarkt IJsselThuis

  13/10/18
  Hospice IJsselThuis organiseerde een informatiemarkt op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op zaterdag 13 oktober.Ton van der Bruggen sprak hierover Wendy Engelen, Coördinator  van Hospice IJsselthuis.
  Beluister dit fragment

 • Michael de Man blikt terug op 'Boef in de Wijk'

  13/10/18
  Er was grote belangstelling en deelname aan Boef in de Wijk, gespeeld in Nieuwerkerk aan den IJssel, afgelopen woensdag.Ton van der Bruggen blikte terug op afgelopen woensdag met mede-organisator Michael de Man. Michael werkt bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Hij heeft het het spel zowel in Waddinxveen als Nieuwerkerk georganiseerd om aandacht te vragen voor de High-Impact-Crimes als woninginbraak. Het spel is bewust gehouden in de week van de veiligheid.
  Beluister dit fragment

 • Gerben Louwerse over Friends4Now

  13/10/18
  Voor het maatjesproject Friend4Now is Welzijn Zuidplas op zoek naar maatjes!Ton van der Bruggen sprak hierover met aanspreekpunt van Friends4Now van Welzijn Zuidplas, Gerben Louwerse.
  Beluister dit fragment

 • Anita Markus over cursus 'Budgetmaatje'

  13/10/18
  Voor de 4e keer sinds het 2 jarig bestaan van de dienst Raad en Daad wordt de cursus budgetmaatje aangeboden. Raad en Daad is onderdeel van Welzijn Zuidplas en omvat het werk van de Sociaal Raadsvrouw, budgetmaatjes en de formulierenbrigade (De Postkamer).Door de grote vraag zijn wij blijvend op zoek naar vrijwilligers die zich als budgetmaatje of als vrijwilliger van de formulierenbrigade willen inzetten. Geeft het u energie om mensen, die hier zelf de kans niet toe zien vanwege zorgen of ziekte te helpen bij het op orde houden en brengen van administraties. Dan is deze cursus misschien wat voor u.  Daarnaast zijn wij sinds januari gestart met de inloopspreekuren van De Postkamer. Hier komen veel hulpvragen binnen die gaan over het aanvragen van toeslagen, bezwaarschriften, uitkeringen en het in kaart brengen en in gang zetten van het regelen van schulden. Er zijn sinds de start 35 vrijwilligers gecertificeerd en actief bij Raad en Daad. Cursus BudgetmaatjeHeeft u interesse om juist mensen met deze problemen te helpen zodat ze weer in staat zijn zelf hun financiële huishouding op orde te houden, en wilt u meer leren over gespreksvoering met hen, over instanties en regelgeving rond genoemde problematieken, meld u dan aan en volg de cursus.Daarna kunt u ingezet worden als vrijwilliger bij Raad en Daad.Wilt u helpen, maar met meer enkelvoudige vragen, zoals hulp bij het invullen van formulieren en administraties ordenen, meld u dan aan bij de Formulierenbrigade van Raad en Daad.De cursus is gratis, start op zaterdag 3 november, duurt 3 zaterdagen van 9 uur tot 17 uur, inclusief lunch. Vragen en/of aanmelden kan bij Anita of Britta, raadendaad@welzijnzuidplas.nl of 06-14417050 (bij inspreken wordt u teruggebeld).Ton van der Bruggen sprak hierover met Anita Markus van Welzijn Zuidplas, afdeling 'Raad en Daad'.
  Beluister dit fragment

 • Peter Wijnen over open dag politie Waddinxveen-Zuidplas

  07/10/18
  Zaterdag 6 oktober hield de politie Waddinxveen-Zuidplas een open dag.Voorafgaand aan deze dag spraken Jeroen Buitenhek en Ton van der Bruggen met Peter Wijnen, teamchef van de politie Waddinxveen-Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Rob Rosbergen over de Duurzaamheidsmarkt 2018

  07/10/18
  De derde editie van de Duurzaamheidsmarkt vindt dit keer plaats in winkelcentrum Dorrestein te Nieuwerkerk aan den IJssel, op zaterdag 13 oktober.Jeroen Buitenhek en Ton van der Bruggen spraken hierover met Secretaris/Penningmeeste Rob Rosbergen van organisator van de Duurzaamheidsmarkt, Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Leendart Karreman over urgentieregeling statushouders

  07/10/18
  Per 1 juli 2017 hebben gemeenten de mogelijkheid om de voorrangsstatus, de zogenoemde urgentieregeling, van statushouders bij de toewijzing van sociale huurwoningen te laten vervallen. Wat de VVD-Zuidplas betreft is het niet uit te leggen dat statushouders automatisch voorrang krijgen op andere doelgroepen bij de toewijzing van een sociale huurwoning.Jeroen Buitenhek en Ton van der Bruggen spraken hierover met Leendert Karreman, raadslid van de VVD Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Joop Winkel over de Wijnrit

  07/10/18
  De Auto- en Motorclub The Skymasters organiseert op vrijdag 12 oktober de Wijnrit.Jeroen Buitenhek en Ton van der Bruggen sprak hierover met Joop Winkel, voorzitter van Auto- en Motorclub The Skymasters.
  Beluister dit fragment

 • Jeroen Habicht over 23e Truckers Ringsteken

  07/10/18
  Zaterdag 6 oktober vond voor de 23e keer het Truckers Ringsteken in Nieuwerkerk aan den IJssel op het programma.Jeroen Buitenhek en Ton van der Bruggen spraken voorafgaand van dit evenement met Jeroen Habicht van organisator Stichting Evenement.
  Beluister dit fragment

 • Femke van Liere over leefstijlprogramma Kids2Move

  30/09/18
  Om kinderen in de gemeente Zuidplas fit & gezond te krijgen, hebben diëtist Femke van Liere en kinderoefentherapeut Karin Driessen het leefstijlprogramma Kids2Move ontwikkeld.Danny Govers sprak hierover met diëtist van Praktijk voor Voedings- en Dieetadvies Femke van Liere.
  Beluister dit fragment

 • Jolanda van der Maas over 'Één tegen Eenzaamheid'

  30/09/18
  Coördinator van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas Jolanda van der Maas was afgelopen zaterdag in de studio van Omroep Zuidplas te gast en sprak met Danny Govers uitgebreid over eenzaamheid in Zuidplas en de acties die Welzijn Zuidplas onderneemt om dit thema aan de kaak te stellen.
  Beluister dit fragment

 • Ida de Vreede over vrijwilligerswerk bij Welzijn Zuidplas

  30/09/18
  In het kader van de 'Week tegen de Eenzaamheid' sprak Danny Govers met Ida de Vreede. Ida gaat één keer per week als vrijwilliger van Welzijn Zuidplas op bezoek bij 102 jarige vrouw uit Zevenhuizen.
  Beluister dit fragment

 • Wethouder Daan de Haas over begroting 2019

  30/09/18
  De komende jaren kan het college vooruit met een sluitende begroting. Wel benadrukt het college een aantal ambities nog nader te moeten uitwerken, die de financiële meerjarenbegroting onder druk kunnen zetten. Herman van Niedek sprak hierover met wethouder financiën Daan de Haas.
  Beluister dit fragment

 • Wethouder Jan Willem Schuurman over Ongehinderd Testdag

  30/09/18
  Tijdens de Week van de Toegankelijkheid neemt gemeente Zuidplas deel aan de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag.Danny Govers sprak hierover met wethouder beheer openbare ruimte Jan Willem Schuurman.
  Beluister dit fragment

Pagina's