Clicky

Radiofragmenten


 • Studenten organiseren sportdag voor 0,- euro

  16/03/17
  Vier studenten van het Albeda College organiseren vrijdag 7 april een sportdag leerlingen met een verstandelijke beperking met een nul-euro budget. We praten erover met Lisette Blom.
  Beluister dit fragment

 • College Zuidplas aan het klussen tijdens NL-Doet

  15/03/17
  Het College van B&W was op zaterdag 11 maart aan het klussen bij de speeltuinvereniging IJsselkids. Verslaggever Marien Mulder stoorde de klussers voor het maken van een reportage. Burgemeester Kats kon gelijk zijn frustraties over de minder bereikbare politie toelichten.
  Beluister dit fragment

 • Live-repo bij speeltuinvereniging in Nieuwerkerk tijdens NL-Doet

  15/03/17
  Zaterdag 11 maart waren vrijwilligers in de weer bij de speeltuinvereniging IJsselkids in Nieuwerkerk. De activiteiten waren aangemeld via NL-Doet, een initiatief van het Oranjefonds. Verslaggever Marien Mulder ging langs bij de klussers en vroeg gelijk hoe het gaat met de actieve vereniging.
  Beluister dit fragment

 • Wim Danckaarts over 30-jarig jubileum Montessorischool Nieuwerkerk

  11/03/17
  De Montessorischool in Nieuwerkerk bestaat 30 jaar. Een van de activiteiten is een reunie voor leerlingen en leerkrachten van de school. Wim Danckaarts is al 30 jaar de directeur. In een gesprek vertelt hij over de school en het jubileum.
  Beluister dit fragment

 • Crowdfunding actie voor molen Windlust

  11/03/17
  Vrijwilligers van molenstichting Kortenoord zijn een crowdfundingactie begonnen om geld op te halen voor een aanpassing aan de molen. Er is 1.500 euro nodig om de "Balie" of omloop rond de molen veiliger te maken. Kinderen kunnen tussen de planken door naar beneden vallen.Beluister een gesprek met Rob Rossbergen hieronder en de link om te doneren is: http://molenfonds.nl/windlustnieuwerkerk/
  Beluister dit fragment

 • Sylvia van straalen over de 112 gebeurtenissen van afgelopen week

  09/03/17
  Jeroen Buitenhek sprak met verslaggever Sylvia van Straalen over de gebeurtenissen van afgelopen week.
  Beluister dit fragment

 • Bredeweg drie weken afgesloten

  09/03/17
  Van 6 maart tot en met zaterdag 25 maart wordt gewerkt aan de definitieve aansluiting van de Bredeweg op de tunnel die onder het spoor tussen Gouda en Den Haag ligt. De Bredeweg is ter hoogte van de onderdoorgang drie weken afgesloten. De woningen en bedrijven blijven tijdens deze afsluiting bereikbaar via een omleidingsroute. Na 25 maart worden er nog werkzaamheden uitgevoerd aan de Bredeweg, maar de onderdoorgang is dan open voor verkeer met een maximale hoogte van 3.20 meter. Zowel het vrachtverkeer als het plaatselijke verkeer zal tijdens de werkzaamheden worden omgeleid met behulp van bebording en verkeersregelaars. Fietsers worden omgeleid via het bedrijventerrein Distripark en een stukje van de Zuidelijke Dwarsweg. Zaterdag 4 maart sprak Jeroen Buitenhek met Mirko Buining over de werkzaamheden
  Beluister dit fragment

 • Reactie Dico Bac (CU-SGP) over uitlatingen vanuit CDA over gemeentehuis

  27/02/17
  CU-SGP fractievoorzitter Dico Bac reageert op de uitlatingen van Marc Lansink over het nieuwe gemeentehuis voor de gemeente Zuidplas. Lansink stelde in de vorige uitzending dat er sprake zou zijn van een koppeling tussen twee dosiers. Volgens Bac ligt het allemaal toch net wat anders. 
  Beluister dit fragment

 • Allard Lammers-van Buuren over Sport4Work

  26/02/17
  Begin maart start een nieuwe editie van Sport4Work een initiatief voor jongeren om de kans op de arbeidsmarkt groter te maken.Een gesprek met Allard Lammers-van Buuren over het project waardoor een flink aan jongeren inmiddels leuk werk heeft of bezig is met een nieuwe opleiding.
  Beluister dit fragment

 • Nieuwerkerkse auteur Inge Pietjouw schrijft nieuw boek

  25/02/17
  Auteur Inge Pietjouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel lanceerde op 18 februari haar eerste Young Adult-boek ‘Droomwandelaar: Aurora’. ‘Aurora’ is het eerste deel in de Droomwandelaar-serie en is uitgegeven door uitgeverij Zilverspoor.In Zuidplas in het Weekend vertelt ze over het boek en hoe dat tot stand is gekomen.
  Beluister dit fragment

 • Sylvia van Straalen over autobranden in Moordrecht

  25/02/17
  Verslaggever Sylvia van Straalen was deze week bij een tweetal autobranden op het Oosteinde in Moordrecht. Midden in de nacht gingen op twee plaatsen vlak bij elkaar in totaal drie auto's volledig in vlammen op.Brandstichting is zeer waarschijnlijk. In de uitzending van Zuidplas in het Weekend vertelt ze over wat ze aantrof.
  Beluister dit fragment

 • Jongerentheater zoekt theater talent

  25/02/17
  Maaike Slegtenhorst vertelt in een gesprek over de zoektocht naar theatertalent uit de regio. Jongerentheater Quint wil dit jaar een nieuwe productie op de planken brengen in verschillende theaters in de omgeving. Gezocht worden dertig spelers van tussen de 12 en 22 jaar. De audities hiervoor (in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans) vinden plaats in Capelle aan den IJssel op vrijdagavond 21 april 2017.De première vindt plaats op zaterdag 9 september 2017 in Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Daarna is de voorstelling te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel en in Theater Swanla in Zevenhuizen. Naast trouw publiek worden in het kader van cultuureducatie ruim 2.500 basisscholieren verwacht bij de schoolvoorstellingen.
  Beluister dit fragment

 • Eelco Slingerland over het genomen raadsbesluit over de speelautomatenhal

  21/02/17
  Verslaggever Marien Mulder sprak tijdens een schorsing op dinsdagavond 21 februari met Eelco Slingerland over het genomen besluit aangaande de speelautomatenhal in Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Nieuwbouw gemeentehuis en school Moerkapelle blijkt politieke deal

  18/02/17
  De nieuwbouw van het gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel en de bouw van een nieuwe brede school in Moerkapelle is een politieke deal tussen de VVD en CU-SGP. Dat stelde fractievoorzitter Marc Lansink van het CDA in Zuidplas zaterdag voor de microfoon van Omroep Zuidplas.
  Beluister dit fragment

 • Geen meerderheid in politiek van Zuidplas voor speelautomatenhal

  18/02/17
  In de gemeenteraad van Zuidplas is een meerderheid voor het mogelijk maken van een speelautomatenhal zeer onwaarschijnlijk. Dat werd duidelijk in een uitzending van Omroep Zuidplas op zaterdag 18 februari. De tweemansfractie van PvdA-Groenlinks heeft in het dossier een sleutelpositie. Verslaggever Marien Mulder spreekt erover met Johan Helmer.
  Beluister dit fragment

Pagina's

(advertentie)